Site coolinaria.ro

Schimba-ti metabolismul la 180 grade cu o dieta potrivita!


Schimba-ti metabolismul la 180 grade cu o dieta potrivita! Conform tendintelor noi din lumea dietelor, schimbarile de tip alimentar pe care le luam pot avea un impact major asupra metabolismului nostru, iar rezultatele pot fi astfel dintre cele mai favorabile in special in ce priveste mentinerea greutatii sau scaderea in greutate precum si atingerea unei balante optime de nutrimente.

Atunci cand se doreste, de exemplu, o stimulare a ratei metabolismului, nu exercitiul fizic sau aportul de suplimente cu rol in arderea grasimilor vor fi de ajutor ci mai degraba cresterea numarului de mese peste zi, cu un accent special pus pe marirea alimentelor bogate in proteine si sarace in grasimi sau carbohidrati.

Alegerile alimentare pe care le facem in aceasta faza initiala nu trebuie sa fie foarte precis calculate, dar este totusi nevoie sa renuntam complet la grasimi, zahar si alte substante care dau peste cap rata metabolismului, incetinind-o la cote inacceptabile.

La aproximativ o saptamana sau 10 zile dupa adoptarea fazei initiale cu mese mai multe si proteine se poate trece la o a doua etapa, acum fiind recomandat sa se revina la servirea doar a 3 mese pe zi, de asemenea sarace in grasimi si carbohidrati si mai bogate in proteine, pentru a se permite organismului sa arda grasimile depuse in trecut, acest lucru fiind posibil gratie fazei initiale, cand s-au initiat deja stimulii corespunzatori.

Cea de-a doua faza, cand se urmareste scaderea multumitoare in greutate, se va intinde pana la maximum 20 de zile, astfel incheindu-se cu tot cu prima faza o intreaga luna de dieta de slabit si stimulare a ratei metabolismului. Rezultatele ar trebui sa fie mai mult decat satisfacatoare, iar scaderea in greutate considerabila.

Intrucat mesele bogate in proteine nu sunt recomandate pe termen lung, dupa trecerea primei luni de dieta cu proteine urmeaza sa se faca o pauza mai mare de minimum 2 saptamani, timp in care se va aborda o alimentatie de asemenea echilibrata, dar mai saraca in proteine, bogata in apa si alte lichide si suplimentata cu produse cu efect detoxifiant pentru a se preintampina astfel orice efecte secundare ale dietei cu proteine.

Dupa relaxarea corespunzatoare a organismului si detoxifierea acestuia, se poate reveni la aceeasi formula alimentara pentru slabit daca mai este nevoie sa se piarda mai multe kilograme suplimentare. In acest mod, riscurile de sanatate vor fi serios diminuate, iar noi vom putea sa ne atingem obiectivele fara a avea de suferit din cauza unei diete fortate, bazata pe principii gresite.

Stimularea ratei metabolismului poate fi deci facuta prin masuri exprese de tip alimentar, iar exercitiul fizic va putea completa aceste masuri, dar nu va fi determinant pentru pierderile sanatoase in greutate. Consumul marit de apa este insa obligatoriu atat pe timpul cat si dupa incheierea dietei cu proteine deoarece ne va proteja organismul de boala si va stimula in bine toate procesele vitale.

O dieta de slabit poate fi astfel abordata de aproape oricine, mai putin cei care au probleme de sanatate care sa nu permita acest lucru. O crestere a ratei metabolismului inseamna mai mereu si o ardere intensa a grasimilor deci sa profitam cu totii de acest lucru de fiecare data cand ne dorim sa pierdem sanatos in greutate pentru ca nu e deloc greu si pentru ca e mai bine astfel pentru noi din toate punctele de vedere.

Autor:  Lucia Mihailescu