Site coolinaria.ro

Magia vindecarii functioneaza bine cu regimul doctorului David Grotto


Magia vindecarii functioneaza bine cu regimul doctorului David Grotto Studiindu-le in detaliu si combinand cam toate dietele medicale existente in prezent, doctorul David Grotto a sintetizat aceasta munca de cercetare a sa intr-o carte intitulata "101 Optimal Life Foods" (101 alimente care va pot salva viata) unde el arata cum se pot ameliora sau chiar vindeca aproximativ 30 de boli prin simple schimbari de dieta.

Incepand cu problemele de ordin digestiv si ajungand la cele care privesc sanatatea noastra mentala, David Grotto ofera solutii de tip alimentar pentru ameliorarea tuturor acestor conditii de sanatate cu retete usor de preparat si gustoase care sa aduca si un plus la capitolul stare de bine.

Toate solutiile alimentare propuse de dieta "101 alimente care va pot salva viata" sunt in intregime naturale si au o eficienta la fel de buna ca si multe dintre medicamentele utilizate pentru tratarea unor asemenea afectiuni. Fiind recomandate si de un doctor cu experienta, aceste terapii alimentare vor fi cu atat mai de folos, "pacientii" avand astfel mai multa incredere in cel care le recomanda tratamentul acesta placut si pe deplin functional.

In linii mari totusi sfaturile alimentare ale doctorului David Grotto nu pot fi privite ca o dieta de sine statatoare ci va fi vorba mai degraba despre solutii bune de tip alimentar pentru tratarea unor afectiuni diverse, fiecare dintre acestea necesitand un anume regim alimentar, cu restrictiile si recomandarile sale specifice.

Alimentele care compun majoritatea planurilor alimentare prescrise de dieta "101 alimente care va pot salva viata" includ in mare masura legume, fructe si cereale, dar alaturi de acestea sunt recomandate si surse excelente pentru proteine, altele pentru grasimile sanatoase si de asemenea unele condimente, seminte sau plante bogate in antioxidanti si alte substante bune pentru organism.

In total, doctorul Grotto prescrie regimul alimentar pentru 30 de boli, fiecare avand rezervat cate un capitol din cartea sa, "101 alimente care va pot salva viata". In partea a doua a lucrarii sale, David Grotto a inclus si seturile de retete, usor de identificat si de preparat, asa cum am si aratat ceva mai sus.

Usor de urmat si bazandu-se pe principiile vindecarii naturale, planurile alimentare ale medicului Grotto sunt demne de toata atentia si fiecare dintre noi ar trebui sa avem acasa cate o copie a lucrarii sale, "101 Optimal Life Foods", pentru a gasi repede un remediu la problemele noastre de sanatate inaintea prezentarii la consultul de specialitate.

Din fericire, o traducere foarte buna in limba romana a lucrarii lui David Grotto este disponibila si pentru doritorii din tara, cartea fiind lansata inca din 2009 de catre editura Polirom si putand fi procurata in prezent la un pret foarte rezonabil. Daca v-am starnit interesul, nu uitati sa o cautati pentru a beneficia si voi de sfaturile unui specialist in nutritie caruia ii pasa cu adevarat de sanatatea voastra.

Autor:  Lucia Mihailescu