Site coolinaria.ro

Din punct de vedere statistic femeile tind sa se ingrase dupa ce se casatoresc!


Din punct de vedere statistic femeile tind sa se ingrase dupa ce se casatoresc! Poate surprinzator pentru unele reprezentante ale sexului frumos sau poate nu, dupa casatorie se pare ca multe femei tind adesea sa ia in greutate, iar acest lucru este valabil, conform savantilor, indiferent daca aceste femei au nascut sau nu un copil intre timp.

Mai putin in primii ani de casnicie si ceva mai prezenta apoi, cresterea serioasa in greutate este statistic vorbind o realitate pentru foarte multe femei, iar cauzele pot fi diverse, savantii necazand inca de acord asupra adevaratelor motive care cauzeaza acest lucru.

Similar cu femeile care trec printr-un divort, si femeile casatorite risca astfel sa castige multe kilograme la ani buni dupa ce si-au sarbatorit nunta, cele mai expuse fiind bineinteles femeile trecute de 30 de ani, care nu mai au o viata atat de activa ca in trecut si care pot fi adesea chiar sedentare prin stilul lor de viata.

Castigul in greutate in cazul femeilor casatorite este unul constant, foarte putine dintre acestea alegand sa adopte diete de slabit eficiente sau optand pentru un stil mai activ de viata, iar lipsa aceasta de motivatie a fost explicata in diferite moduri insa in principiu se pare ca este vorba despre lipsa lor de interes pentru alti parteneri odata ce au reusit sa isi gaseasca unul bun si stabil.

La barbati, lucrurile par a sta exact pe dos, acestia castigand ceva in greutate dupa casatorie, dar reusind totusi sa iti tina sub control greutatea corporala pe parcursul vietii. In cazul divortului insa barbatii pot castiga si dansii mult in greutate, disparand acum orice urma de autocontrol in acest sens si instalandu-se de asemenea o stare de nepasare si complacere intr-un stil sedentar de viata.

Desi casatoria pare a fi un lucru bun si nu exista femeie care sa nu si-o doreasca, iata ca nu toate aspectele sale sunt si pozitive, fiind recomandat in consecinta tuturor femeilor casatorite sa acorde mai multa atentie controlului greutatii corporale, mai ales dupa ce au depasit pragul varstei de 30 de ani. In acest mod ele vor ramane destul de suple pentru tot restul vietii, pastrandu-si si respectul fata de propria persoana, lucru important cu siguranta mai ales pentru bunul mers al lucrurilor in viata de familie.

Autor:  Lucia Mihailescu