Site coolinaria.ro

Minerale de prima calitate din produse organice la moda


Minerale de prima calitate din produse organice la moda Multe dintre produsele BIO de pe piata romaneasca raman inaccesibile prin pretul lor ridicat consumatorului de rand si nici macar nu e pacat ca se intampla astfel deoarece si produsele mult mai ieftine de pe piata agro-alimentara pot fi la randul lor de buna calitate insa exista totusi o serie de produse organice care merita tot interesul nostru, acestea fiind si imposibil de gasit pe alte cai, dar oferindu-ne si multiple beneficii pentru sanatate atunci cand sunt consumate in cantitati moderate sau chiar infime.

In magazinele BIO din intreaga tara se pot gasi, de exemplu, multe dintre substitutele si suplimentele alimentare recomandate calduros de catre medici pentru efectele bune pe care le pot avea la o dieta de detoxifiere generala, acestea fiind si in intregime naturale, dar si mult mai sanatoase decat echivalentele lor procesate. Pline de minerale valoroase si nu intotdeauna comercializate la preturi de specula, produsele BIO din aceasta categorie merita cu siguranta sa isi ia locul si in camara noastra de alimente, putand apoi fi consumate cu incetul deoarece nu vom avea nevoie decat de doze mici pentru a resimti din plin toate efectele lor pozitive pentru sanatate:

1. Sare de mare neprocesata organica
Superioara calitativ sarii de mare din comert, sarea de mare BIO ajuta simtitor la normalizarea necesarului de apa din organism si poate optimiza chiar si metabolismul celular prin neutralizarea aciditatii celulelor si reglarea optima a nivelului de zahar din sange. Suplimentar, sarea de mare organica influenteaza pozitiv si sistemul digestiv, ajutand de asemenea la stimularea circulatiei periferice si prevenirea varicelor, a hemoroizilor, a artritei sau a gutei.

2. Zaharul neprocesat organic
Incarcat cu minerale si vitamine, zaharul organic brut este net superior zaharului alb, pastrand toate nutrimentele valoroase si fiind si relativ sarac in calorii. Spre deosebire de zaharul brun disponibil in marketurile din tara, zaharul organic nu contine deloc ingrediente de laborator si reprezinta de departe varianta optima pentru prevenirea diabetului, putand fi adaugat atat in bauturi cat si in diverse preparate ca indulcitor de mare calitate.

3. Ulei virgin din nuca de cocos
De maxima utilitate pentru stimularea digestiei, uleiul virgin din nuca de cocos are multiple proprietati terapeutice, fiind un foarte bun adjuvant in tratarea hipertensiunii arteriale, a problemelor puse colesterolul ridicat, a problemelor sistemului nervos, a bolilor de inima sau a diabetului. Un excelent antibacterian, uleiul virgin din nuca de cocos combate bacteriile, dar si parazitii intestinali si temuta infectie cu candida. Este util si pentru regenerarea pielii, a parului si a unghiilor, gratie bogatiei sale de antioxidanti si poate fi folosit atat intern cat si extern.

4. Calciu Coral
Un supliment alternativ pentru organismele deficitare in calciu, calciu coral provine asa cum e usor de inteles din zonele bogate in recifuri de corali, unde poate fi extras in mod organic, dar numai din recifurile care nu contin si compusi toxici pentru sanatatea omului. Sistemul imunitar este primul care beneficiaza de aportul util de calciu, un alt efect pozitiv fiind acela al reducerii considerabile a aciditatii organismului. Pe langa deja cunoscutele beneficii aduse prin aportul util de calciu, calciu coral se remarca si printr-o rata crescuta a absorbtiei sale in organism, toate surplusurile fiind rapid eliminate in cazul in care se depaseste doza zilnica recomandata.

Acestea sunt doar cateva dintre produsele BIO care merita cumparate indiferent de cat de ridicat ar fi pretul lor, calitatea si eficienta lor la dieta depasind net efortul nostru financiar. Astfel de suplimente organice nu sunt necesare in cantitati mari, dar pot aduce un plus binevenit de sanatate chiar si atunci cand se consuma zilnic, dar in doze infime. Utile pentru combaterea multor boli, aceste suplimente ajuta si la intinerirea organismului si pot de asemenea sa fie utilizate si extern in diverse preparate cosmetice de casa. Nu uitati deci sa le cautati pe rafturile magazinelor BIO si procurati-va cantitatile dorite, in functie de bugetul disponibil, imbogatindu-va astfel dieta cu multi antioxidanti si nutrimente de cea mai buna calitate.

Autor:  Lucia Mihailescu