Site coolinaria.ro

Consuma saptamanal aceste alimente si te vei simti mult mai frumoasa!


Consuma saptamanal aceste alimente si te vei simti mult mai frumoasa! Mancarea exista pentru a oferi energia necesara organismului nostru pentru indeplinirea de diverse activitati, uneori acest lucru fiind indeplinit la superlativ, iar alteori intamplandu-se exact contrariul din cauza unei alimentatii gresite, saraca in nutrimente de calitate. O regula de aur a nutritiei ne invata totusi faptul ca toate produsele alimentare care elibereaza energii din abundenta trebuie sa fie obligatoriu si complet naturale astfel incat nu mai e dificil apoi sa mananci sanatos stiind ce ingrediente iti vor aduce beneficii pe viitor.

Alaturi de aceste energii necesare noua pentru a evolua corespunzator pe parcursul unei zile intregi, o serie de alimente pot oferi suplimentar si unele substante care au rol in intretinerea organismului la cote optime, printre altele ajutandu-ne sa aratam mai bine si sa ne simtim mai bine datorita unor surplusuri de vitamine si minerale mai greu de obtinut la o dieta corecta, dar nu si foarte diversificata. Mult laudate de catre toti nutritionistii, asemenea produse pot fi procurate usor de pe piata agro-alimentara, fiind de aceea util sa le introducem zilnic la preparea meselor pentru a ne asigura ca vom ramane frumoase chiar si atunci cand un buget redus nu ne va permite sa cumparam cosmetice scumpe pentru ingrijire corporala.

Fructele de avocado, oarecum banalizate prin reclama salbateca din ultimii ani, nu trebuie omise la nici o dieta de frumusete, un fruct mediu, consumat in fiecare zi, fiind de ajuns pentru ca pielea si tenul nostru sa arate mereu tinere si suple. Suplimentar, din avocado se pot face si masti de ten de exceptie, fie aplicand o pasta simpla rezultata din procesarea manuala a fructului moale, fie combinand aceasta pasta cu alte ingrediente la fel de utile pentru sanatatea pielii. Vitamina E, biotina si alte substante continute de fructul de avocado nu sunt disponibile in asa cantitati nici macar in cosmeticele de lux si vor ajuta de aceea mult la mentinerea unui ten sanatos.

La fel de util ca si avocado, ceaiul verde original mentine nu doar pielea, dar si organele noastre vitale la parametri optimi, 3-4 cesti de ceai verde consumate zilnic putand sa ne garanteze o viata mai lunga si o stare de bine foarte prielnica pentru frumusetea noastra. Ceaiul verde se poate folosi si la gatit, in locul apei, se poate introduce si in mastile de ten sau in alte produse pentru ingrijirea pielii si este fara indoiala o adevarata farmacie a naturii de care putem profita zi de zi facand niste investitii destul de mici comparativ cu banii care se duc lunar pe cosmetice si suplimente pentru frumusete.

Bune pentru prevenirea de boli diverse, dar si pentru mentinerea frumusetii naturale, rosiile si produsele obtinute prin procesarea lor nu pot lipsi din preparatele noastre favorite, aceste legume continand nu doar vitamine si minerale in cantitati bune, dar oferindu-ne si pretioasa licopina, esentiala pentru prevenirea cancerului si combaterea efectelor dezastruoase ale radiatiilor solare. Pasta de tomate fara aditivi artificiali combinata cu ulei virgin de masline va face o treaba la fel de buna ca si cremele antiradiatii, protejandu-ne astfel pielea si intregul organism de efectele negative ale radicalilor liberi.

O mancare poate mai scumpa decat altele insa nu mai putin necesara oricarei femei care isi doreste sa ramana frumoasa este si carnea de somon, recomandata de medici pentru beneficiile multiple pe care le poate aduce sanatatii noastre. Intrucat somonul contine cantitati insemnate de astaxantina, pielea va beneficia la maximum prin portiile de somon servite macar de 2 ori pe saptamana, devenind astfel mai elastica si mai putin expusa ridurilor si uscaciunii. Nu in ultimul rand, proteinele de calitate continute de carnea de somon sunt net superioare celor continute de carnea obisnuita, un motiv in plus pentru a ne imbogati dieta si cu acest ingredient de exceptie.

Ouale organice, nu se stie de ce dispretuite oarecum de femeile moderne, nu pot fi uitate la dieta pentru intretinere corporala deoarece sunt de-a dreptul incarcate cu nutrimente foarte necesare organismului nostru. Proteinele, biotina, alte vitamine din gama B, acizi grasi, enzime si multe alte substante nu vor putea fi la fel de usor extrase din alte alimente precum se intampla atunci cand consumam zilnic macar un ou la fiecare mic-dejun, iar cine ignora acest aliment se priveaza cu incapatanare de o sursa ieftina si sanatoasa de nutrimente de prima mana.

La fel de dispretuite ca si ouale sunt in mod inexplicabil si legumele boabe, fasolea, mazarea sau nautul aparand foarte rar in meniul romancelor desi se stie faptul ca aceste alimente sunt esentiale pentru sanatatea femeilor mai ales in perioadele mai delicate ale existentei lor precum graviditatea, menstruatia sau menopauza. Foarte usor de gatit si permitand introducerea lor in retete culinare diverse, legumele boabe sunt o sursa excelenta de proteine, vitamine din gama B, minerale, etc. si este practic obligatoriu sa le avem pe masa macar de 2 ori pe saptamana daca nu si mai des.

Pe rafturile magazinelor din Romania adesea putem vedea rodii bine coapte, dar complet ignorate de mai toti cumparatorii, aceste fructe fiind totusi unele dintre produsele cele mai pline de antioxidanti din intreaga lume. Foarte gustoase si simplu de introdus in multe retete culinare, rodiile ne vor ajuta sa ramanem tinere si placute pentru mai multa vreme, existand bineinteles si retete bune pentru produse cosmetice de casa care pot reface peste noapte productia noastra de colagen si pot de asemenea sa refaca ca prin minune si pielea distrusa de radiatiile solare, cosmetice de proasta calitate sau diversi factori de poluare.

Nu in ultimul rand, miezul de nuca este o alta sursa buna pentru frumusete si longevitate, in special parul si pielea beneficiind la maxim de un aport bun de nuci la dieta. Alaturi de nuci exista si alte produse similare care, consumate periodic, vor intretine la superlativ corpul unei femei, aici putand sa mai amintim migdalele, semintele de in, semintele de floarea-soarelui si cele de dovleac, semintele de susan sau alunele ori fisticul. Surse bogate de vitamine si minerale, aceste alimente aparent lipsite de importanta pot suplini organismul cu substante necesare si sunt usor de introdus la gatit fie in salate, fie in tocanite sau preparate la cuptor.

foto Northfoto

Autor:  Lucia Mihailescu