Site coolinaria.ro

Ofera-ti surplusuri de energie la dieta fara a castiga deloc in greutate!


Ofera-ti surplusuri de energie la dieta fara a castiga deloc in greutate! Putem sa obtinem mai multe energii prin marirea cantitatilor de hrana servite la mesele zilnice, dar exista si cai alternative prin care organismul nostru se va simti mai usor fara a fi nevoie sa luam in greutate prin consumarea de mese suplimentare.

1. Hidratarea este esentiala pentru cresterea energiilor din organismul nostru, fiind necesar consumul marit de apa pentru a se mentine energia la cotele cele mai inalte.

2. O buna hidratare nu isi va arata roadele decat daca alegem sa ne odihnim adecvat, minimum 8 ore de somn fiind mai mult decat benefice pentru refacerea rezervelor de energii.

3. Nu este nevoie sa mancam mult sau des, dar este obligatoriu sa ne servim mesele dupa un program fix si sa alegem ingrediente cat mai variate pentru a obtine un maximum de nutrimente.

4. In raport cu cantitatile de hrana pe care le servim in mod obisnuit va trebui sa ne ajustam si eforturile de peste zi, in cazul solicitarilor mari fiind nevoie de hrana mai consistenta, iar in cazul unei vieti mai degraba sedentare cerandu-se aporturi mai mici calorice, dar pastrandu-se necesarul de vitamine si minerale.

5. Proteinele sunt esentiale la dieta, ofera energii foarte bune, dar nu e nevoie sa exageram la masa cu aportul de proteine, fiind indicat sa consumam preparatele care le contin la fiecare masa si in portii moderate.

6. Fierul si calciul sunt importante mai ales pentru femei, aceste minerale alungand senzatia de oboseala si iritabilitate prin aportul bun de energii pe care il ofera. Alaturi de acestea si acidul folic va schimba mult in bine starea noastra generala.

7. Cerealele integrale sunt la fel de necesare la dieta ca si legumele si fructele si pot furniza aporturi suplimentare de energii si multa voie buna mai ales daca se consuma regulat, in portii normale si in combinatie cu alimente pline de vitamine si minerale.

Cu cat mai diversificata este dieta noastra, cu atat mai bine ne vom simti pe parcursul zilei, toate preparatele noastre preferate putand sa ne ofere tot necesarul de nutrimente daca le gatim cu intelepciune si nu ne temem sa combinam mai multe ingrediente in compozitia lor.

In acest mod, castigam energii suplimentare, nu riscam sa ne ingrasam si ne simtim usori si vioi toata ziua, programul de somn normal si multa miscare fizica restaurand pe deplin o stare de bine foarte benefica pentru prevenirea stresului peste zi.

Autor:  Lucia Mihailescu