Site coolinaria.ro

Invata-ti organismul sa ceara mai putina hrana cu dieta Shangri-La


Invata-ti organismul sa ceara mai putina hrana cu dieta Shangri-La Venita ca o alternativa la dietele clasice de slabit care propun de regula o alimentatie mai saraca in calorii si mult exercitiu fizic, dieta Shangri-La permite consumul unei largi varietati de alimente in cadrul unor mese normale si promite sa reduca apetitul alimentar permitand astfel si scaderea in greutate prin introducerea unor bauturi din apa cu zahar si/sau ulei rafinat de masline servite intre mese, aceste bauturi reusind se pare sa reduca simtitor apetitul nesanatos.

Autorul dietei Shangri-La este Seth Roberts, doctor in psihologie si specialist in nutritie, el studiind mai multi ani legaturile dintre cresterea in greutate si modul in care creierul uman asociaza gustul alimentelor, astfel reusind de fapt sa propuna ulterior comunitatii medicale si publicului larg dieta sa revolutionara de slabit unde se ofera creierului gusturile pe care le asteapta, dar nu si cantitatile de mancare care sa permita cresterea in greutate.

Apa cu zahar si uleiul de masline servite intre mese vin astfel sa raspunda la doua dintre cerintele cele mai des intalnite la supraponderali, respectiv pofta de dulce si pofta de grasimi, prin intermediul unor asemenea "bauturi" creierul uman inregistrand semnale pozitive ca alimentatia este la fel de bogata in cele doua substante - zahar si grasimi - dar in realitate mesele zilnice fiind relativ sarace in zahar si grasimi.

Plecand de la aceasta teorie, doctorul Seth Roberts afirma ca organismul nu va mai primi semnale false de infometare si, in consecinta, nu va cere gustari consistente pe tot parcursul zilei deoarece trucul cu apa cu zahar si uleiul de masline va curma definitiv asemenea obiceiuri alimentare nesanatoase, cauza principala de fapt a cresterilor serioase in greutate. In rest, alimentatia poate fi pe cat de variata se doreste, cu o atentie marita la introducerea de zahar, dulciuri, siropuri, grasimi si produse procesate la dieta.

Se poate manca cam de toate la dieta Shangri-La, fiind recomandate aici in special alimentele proaspete, cerealele integrale, legumele, fructele, lactatele si branzeturile degresate, ouale, carnea slaba, zarzavaturile si in general cam toate produsele sanatoase si neprocesate. Intre mese se vor consuma insa in locul gustarilor consistente cam 1-3 linguri de apa cu zahar sau fructoza si/sau 1-2 linguri de ulei de masline rafinat cu rol in eliminarea definitiva a poftelor nesanatoase dintre mese.

Suplimentar, autorul dietei Shangri-La le propune doritorilor sa nu consume preparate cu un gust prea familiar la masa pe toata durata dietei de slabit ci sa altereze usor gustul acestor preparate cu un condiment sau alt ingredient sanatos astfel incat organismul sa se dezvete complet de la a asocia mancarea plina de calorii cu o stare crescuta de bine. Aceasta este o cale alternativa si binevenita prin care sa se obtina rezultate mult mai bune la cura de slabit.

Desi nu este deocamdata sustinuta de studii clinice serioase, iar nutritionistii nu ii acorda prea multe puncte, dieta Shangri-La propune o abordare interesanta pentru scaderea in greutate si nu poate dauna nimanui atat timp cat nu se limiteaza drastic numarul zilnic de calorii sau lista de alimente care pot fi consumate, asa cum este cazul altor diete de slabit cu grad mare de risc. Persoanele interesate pot afla mai multe detalii vizitand adresa sethroberts.net unde poate fi procurata si cartea lui Seth Roberts, ajunsa deja bestseller in SUA si promovata larg pe multe canale de media americane.

Autor:  Lucia Mihailescu