Site coolinaria.ro

Nutraloaf, o paine cam amara pentru puscariasii americani


Nutraloaf, o paine cam amara pentru puscariasii americani In Statele Unite ale Americii unele centre de detentie au considerat ca este necesar sa se ofere puscariasilor prea violenti hrana care sa nu necesite folosirea furculitei, a cutitului si nici macar a unei farfurii, in acest mod nascandu-se proiectul numit Nutraloaf, unul dintre cele mai controversate, dar si mai echilibrate in nutrimente aliment din zilele noastre.

Nutraloaf este numita uneori si painea detinutului, dar se aseamana mai degraba cu un derivat al carnii din punct de vedere a texturii si a nutrimentelor pe care le contine. La prepararea sa se folosesc ingrediente diverse, de la legume, fructe si verdeturi pana la carne, cereale si alte produse alimentare, rezultatul fiind intotdeauna unul de exceptie prin continutul bogat in nutrimente al produsului final.

Nutraloaf cunoaste si variante vegetariene, unii detinuti practicand o astfel de dieta, si este de regula preparata prin procesarea tuturor ingredientelor, inclusiv cele lichide, intr-o pasta omogena care apoi poate primi forme diferite usor de servit pe o bucata de hartie detinutilor. Acestia nu vor risca astfel sa se raneasca singuri sau sa isi raneasca colegii cu ajutorul ustensilelor de servit masa, totul desfasurandu-se in siguranta, iar detinutii beneficiind de o hrana bine echilibrata in nutrimente.

Nutraloaf a ajuns nu de putine ori si in salile de judecata americane, o serie de detinuti si rude ale acestora considerand ca se incalca drepturile omului prin servirea unui asemenea preparat detinutilor, dar instantele de peste ocean au dat mai mereu castig de cauza autoritatilor din centrele de detentie care astfel reuseau sa evite o serie de incidente violente cauzate de detinutii care ar fi putut folosi ustensilele de servit masa drept arme.

Proiectul Nutraloaf este destul de interesant nu doar pentru centrele de detentie din intreaga lume, dar poate oferi o solutie ideala pentru ajutorarea tarilor subdezvoltate si a celor afectate de dezastre de tot tipul, fiind mai simplu sa le oferi sinistratilor un singur produs bogat in nutrimente esentiale, care rezista mai multa vreme si poate fi transportat de oriunde de pe glob decat sa gatesti in conditii improprii mancare pentru nevoiasi si persoane afectate de diverse cataclisme.

Nutraloaf nu este greu de procesat, toate ingredientele putandu-se face piure si fiind nevoie in special de cereale integrale, fulgi de cartofi, ceva legume si verdeturi, ulei vegetal de calitate si uneori carne si condimente pentru a se prepara un aliment de calitate, care sa reziste cel putin o saptamana in conditii complet igienice si sigure pentru consum.

Pentru defavorizati, aceasta "paine a detinutilor" ar insemna cu siguranta mai mult decat meniul pe care si-l pot dansii permite, inclusiv Biserica sau alte institutii de caritate putand invata foarte mult din proiectul Nutraloaf. Simplu de preparat si plina de nutrimente, Nutraloaf ar putea reprezenta solutia ideala pentru rezolvarea foametei din intreaga lume, fiind de departe o alternativa mult mai sanatoasa decat super-orezul lui Bill Gates sau alte proiecte similare care beneficiaza totusi de fonduri uriase, dar dau rezultate slabe cel putin pana in prezent.

Autor:  Lucia Mihailescu