Site coolinaria.ro

Scapa de depresie fara a face apel la tratamentul medical!


Scapa de depresie fara a face apel la tratamentul medical! Generata de stres si insuccese de tot felul, depresia poate fi prevenita mai ales prin grija pe care o acordam in mod constant alimentatiei si sanatatii noastre, fiind o afectiune care are adesea cauze de natura fiziologica, care de obicei trimit la suprasolicitari ale ficatului sau pancreasului.

Alimentatia bogata in produse procesate, preparate prajite si zahar sau grasimi saturate este nu de putine ori responsabila pentru instalarea depresiei, o schimbare de regim putand imbunatati considerabil calitatea vietii in relativ scurta vreme.

Alimentele proaspete, consumate de crude sunt unul dintre remediile clasice pentru starile de depresie, in special cele viu colorate reusind sa schimbe aproape miraculos starea proasta de moment. In realitate insa anumite enzime, flavonoizi si minerale continute in special de vegetale suplinesc organismul cu un plus de energii si pot astfel alunga depresia in timp record.

Cerealele integrale, prin continutul lor ridicat de serotonina, sunt un alt aliment important in tratarea pe cale alimentara a depresiei, aspectul lor crocant si vesel putand adesea sa alunge fobiile si temerile noastre. Pizza si alte alimente fast-food au acelasi efect, dar in cazul lor nu este vorba despre o ameliorare de durata ci doar de una temporara.

Salatele compuse din ingrediente variate, unele dintre acestea obligatoriu viu colorate si cu un parfum natural servesc de minune pentru alungarea depresiei, in mod similar actionand si iaurtul cu fructe sau salatele din fructe exotice. Nu este obligatoriu ca acestea sa contina mult zahar, dar putin dulce va fi mai bine decat deloc.

Pentru persoanele depresive, servirea mesei trebuie sa fie facuta impecabil, murdaria, dezordinea si zgomotul avand un efect negativ asupra psihicului dansilor. Nu este recomandata nici macar ascultarea de muzica relaxanta pe durata meselor zilnice, dar se poate conversa lejer daca bolnavii doresc acest lucru.

Bucataria trebuie sa fie bine iluminata si aerisita si la fel celalalte camere, iar prezenta in natura va aduce intotdeauna un plus de bine pentru depresivi. Plantele, fie ca se afla in casa sau sunt prezente afara, in mediul lor natural, au un rol benefic si aici culorile vii putand aduce certe schimbari in bine.

Alimentatia corecta, cu produse de preferat proaspete si consumate atat de crude cat si gatite este esentiala pentru ameliorarea simptomelor depresiei, persoanele suferinde putand sa depaseasca mai usor problema lor de sanatate in acest mod, ei recapatand in acelasi timp si multe obiceiuri de mare folos pentru integrarea lor ulterioara in sanul societatii.

Alaturi de masurile de ordin alimentar sunt obligatoriu de asumat si unele schimbari ale stilului general de viata, tot ceea ce este considerat a fi nepotrivit pentru o persoana sanatoasa avand un impact mult mai profund asupra celor care sufera de depresie.

Din acest motiv, persoanele care se afla alaturi de bolnav trebuie sa manifeste un comportament echilibrat si o mentalitate pozitiva, astfel ei reusind sa grabeasca vindecarea la fel de eficient ca si alimentatia sau tratamentul medical, acolo unde acesta se impune ca necesar.

Autor:  Lucia Mihailescu