Site coolinaria.ro

Trucuri si sugestii cand lipseste un ingredient


Trucuri si sugestii cand lipseste un ingredient Chiar si in cea mai bine aprovizionata bucatarie se poate intampla sa lipseasca un ingredient vital in prepararea retetei. Iata cate trucuri si sugestii care te vor putea scoate din incurcatura atunci cand duci lipsa de un ingredient sau altul.

Voi incepe cu cateva trucuri pentru prepararea dulciurilor. Zaharul pudra poate fi inlocuit cu zahar semi-pudra. Zaharul se poate inlocui cu mierea de albine, vanilia sau pastaia de vanilie cu coaja de lamaie sau de portocala razuita, iar padispanul cu biscuiti savoiardi sau piemontezi (folositi pentru Tiramisu). Bicarbonatul de sodiu sau albusurile batute spuma pot substitui cu succes praful de copt. Jumatate de lingurita de bicarbonat inlocuieste 5 g de praf de copt, iar 2-3 albusuri batute spuma 1 praf de copt. Gelatina foi o poti inlocui cu amidon de porumb sau maizena (1 lingura cu varf la 100 g de aluat). Topingul din comert este un inlocuitor pentru ciocolata topita, iar ciocolata maruntita pentru fulgii de ciocolata.

Trecand mai departe la meniul de baza, afla ca poti inlocui otetul balsamic cu otet din vin rosu, otetul de vin cu otet obisnuit amestecat cu putin vin, iaurtul cu smantana semidegresata, usturoiul verde cu ceapa verde, iar 500 ml sos de rosii cu 200 g pasta de rosii diluata cu 1/4 l apa cu sare, piper si putina verdeata. Daca nu ai sos Tabasco, iar reteta iti cere, inlocuieste-l cu un varf de cutit de piper Cayenne (sau piper rosu), dar cu grija caci este cel mai iute tip de ardei. Daca tot am ajuns la condimente, eu inlocuiesc adesea o legatura de coriandru cu una de patrunjel, foile de dafin cu busuoic, iar daca nu am verdeata proaspata pun uscata.

Sper ca te-am putut ajuta cu cateva trucuri si sugestii de inlocuire a ingredientelor din bucataria ta si astfel iti vei surprinde familia cu retetele pregatite.

Autor:  Simona Stefanuca