Site coolinaria.ro

O glanda tiroida sanatoasa inseamna o stare de bine crescuta pentru organismul nostru


O glanda tiroida sanatoasa inseamna o stare de bine crescuta pentru organismul nostru Sanatatea glandei tiroide garanteaza faptul ca intregul nostru organism se afla la un bun nivel de sanatate, orice afectiune manifestata de tiroida reflectandu-se aproape automat si asupra organismului nostru. Rinichii, de exemplu, sunt printre primele organe afectate, fiind important ca deopotriva acestia, dar si tiroida se primeasca nutrimentele necesare pentru a functiona din nou la parametri optimi.

Din punct de vedere alimentar, pe langa un aport marit de apa, tiroida necesita aporturi suplimentare din anumite minerale, iodul, magneziul sau zincul fiind doar cateva dintre acestea. Algele de mare sunt niste produse excelente, care le contin pe toate si multe altele pe deasupra si vor face mereu bine persoanelor bolnave cu tiroida.

Orezul brun, legumele boabe, semintele de susan si maslinele sunt alte alimente care pot ajuta la dieta persoanelor bolnave cu tiroida, tot aici putand fi amintite si unele ceaiuri din plante medicinale recomandate inclusiv de catre medicii specialisti. Suplimentar, expunerea moderata la soare si plimbarea in aer liber vor aduce un plus de energii, miscarea facand mult bine tuturor suferinzilor.

Tratamentele medicamentoase sunt de regula eficiente daca diagnosticul este corect pus, dar si masurile de ordin alimentar vor ajuta destul de mult, fiind util sa se combine medicatia si cu o dieta corecta, bogata in unele nutrimente (alge de mare) si saraca in altele (grasimi, zahar). In acest mod, se poate atinge mai rapid vindecarea fiind evitat mult din disconfortul evident cauzat de afectiunile diverse ale tiroidei.

Autor:  Lucia Mihailescu