Site coolinaria.ro

Nu gatiti meniuri prea gustoase pentru ca riscati sa va ingrasati in timp record!


Nu gatiti meniuri prea gustoase pentru ca riscati sa va ingrasati in timp record! Studii medicale foarte serioase desfasurate de-a lungul vremii la institutul de profil de pe langa celebra Universitate Yale din SUA au evidentiat faptul ca meniurile prea gustoase conduc la cresteri rapide in greutate si ca limitarea aromelor si gusturilor divine ale alimentelor preparate acasa ar fi cheia prin care se poate mentine o greutate corporala optima sau se pot inregistra scaderi sanatoase in greutate.

Intrucat alimentele gustoase stimuleaza puternic centrii nervosi ai gustului, se crede ca un meniu prea variat si bogat in arome diverse ar putea activa pe termen lung zonele satietatii din creier care trimit apoi false semnale in intregul organism pana ce primesc raspunsul dorit, iar acest lucru se traduce prin mese imbelsugate, pline de nutrimente diverse care sa poate potoli un astfel de apetit, considerat de catre medici a fi unul nesanatos.

Atunci cand preparatele servite in mod obisnuit sunt gatite simplu si au un gust placut insa nu irezistibil de placut satietatea apare, conform studiilor stiintifice amintite anterior, mai devreme, in acest mod putandu-se tine mai bine sub control greutatea corporala. In plus, orice noua dieta, fie aceasta medicala sau de slabire, va putea fi adoptata fara mari batai de cap deoarece senzatia de frustrare nu va mai insoti persoana aflata la dieta.

Pentru a nu risca sa va ingrasati pe viitor este deci recomandat sa gatiti cat mai simplu, selectand ingrediente sanatoase si pline de nutrimente, dar fara a pune un accent special pe obtinerea unui gust delicios al mancarii. Un desert gatit cu mare arta si servit in portii moderate va putea potoli pofta noastra de "delicatese" insa pentru restul meniului zilnic incercati sa gatiti decent, dar fara a crea mesenilor o dependenta de tip alimentar care sa ii faca sa ceara des cate o portie suplimentara din preparatele atat de bine mirositoare din fara lor.

Studiile desfasurate de catre americani vin de fapt sa confirme teorii mai vechi ale nutritionistilor si medicilor din intreaga lume care de asemenea au afirmat faptul ca putin mai multa austeritate la gatitul meselor zilnice nu strica deloc, rasfatul culinar conducand de regula la cresteri nesanatoase in greutate. Sa nu uitam deci nici noi acest lucru si sa alegem intotdeauna sa mancam mai degraba pentru a ne potoli foamea si foarte rar doar pentru a ne satisface poftele noastre de gurmanzi inraiti.

Autor:  Lucia Mihailescu