Site coolinaria.ro

Gateste mai bine in noul an apeland si la trucuri culinare de succes!


Gateste mai bine in noul an apeland si la trucuri culinare de succes! 1. Scapati de grasimile suplimentare din preparatele voastre culinare adaugand la gatit frunze mari de varza verde. Dupa un scurt clocot, aceste frunze pot fi indepartate, ele reusind sa absoarba mult din excesul de grasime din supa, ciorba, tocanita sau orice alt preparat gatim noi.

2. Secretul unei salate de exceptie, a unui preparat la cuptor delicios si a altor feluri de mancare care necesita un sos, o marinata sau un amestec oarecare de condimente este ca ingredientele sa fie lasate suficient timp in acest sos mai inainte de a se gati. Fie depuse la rece, fie la temperatura camerei, dupa caz, preparatul final va castiga foarte mult in gust si arome atunci cand nu ne grabim cu prepararea sosului ori a amestecului de condimente.

3. Ouale crude nu se mentin pentru multa vreme la frigider si de aceea nici nu ne permitam sa cumparam multe oua chiar si atunci cand acestea sunt foarte proaspete. Se poate totusi prelungi durata de viata a oualor din frigider daca le depunem aici in recipient inchis ermetic pe un strat de sare mare de bucatarie.

4. Cine a probat deja sucul de citrice pentru prepararea unui piure sau a unui pilaf de zile mari stie ca astfel ai mare succes la gatit, mai nou existand propuneri foarte atragatoare pentru a se folosi si ceaiul verde, anumite sucuri de legume sau alte lichide inedite la gatitul zilnic. Cam toate acestea sunt si pline de vitamine si minerale si nu se poate spune ca nu e o alternativa sanatoasa la metodele traditionale de gatit.

5. Otetul balsamic si sucul proaspat de lamaie au mare succes in bucataria occidentala, mai nou si romanii apeland des la aceste doua ingrediente de succes. Secretul lor este simplu: atunci cand le folosim la gatit vom folosi de asemenea si mai putina sare si se intelege acum si de ce merita sa le luam in considerare mai des pentru preparatele noastre favorite.

6. Sucul de lamaie in apa calda indeparteaza foarte rapid mirosurile mai grele pe care le mai poate avea carnea, pestele sau legumele care emana mirosul specific de sulf.

7. Toate legumele ar trebui mai intai de orice gatite la abur pentru a face prepararea lor ulterioara mult mai facila. Se reduc astfel timpii de gatit, iar legumele vor avea un gust mult mai bun.

8. Ciupercile isi pastreaza bine prospetimea daca sunt tinute in hartie de bucatarie la frigider.

9. Branzeturile de asemenea se pastreaza mai proaspete la rece daca le tinem intr-un recipient inchis ermetic cu putin zahar alaturi.

10. Vinul este un ingredient excelent pentru gatitul de succes si de asemenea bauturile spirtoase sau chiar si berea. Nu folositi totusi niciodata decat bauturi de cea mai buna calitate chiar si daca ingredientele alese sunt relativ ieftine si nu par sa merite o asemenea "cinste". Alaturi de celelalte alimente, vinul insusi este considerat ca un plus pentru sanatatea noastra si de aceea nu e indicat sa apelam la produse alcoolice de slaba calitate.

Autor:  Lucia Mihailescu