Site coolinaria.ro

Ce poti face daca ai un cuptor cu microunde in bucatarie?


Ce poti face daca ai un cuptor cu microunde in bucatarie? Neglijat de multi bucatari in mare parte din cauza modului in care poate saraci preparatele de o parte dintre nutrimentele lor, cuptorul cu microunde isi gaseste totusi locul in cadrul procesului de gatit, putand sa ne ofere o serie de facilitati foarte utile in mod special atunci cand ne grabim si dorim sa optimizam la maximum activitatile din bucatarie.

1. Cuptorul cu microunde dezinfecteaza foarte bine, de exemplu, buretii si prosoapele de bucatarie, fiind suficient sa le lasam pe acestea pentru 30 de secunde aici ca sa stim ca vom avea mai putini germeni in spatiul nostru de gatit.

2. Cuptorul cu microunde poate ajuta la o mai rapida decojire a usturoiului daca lasam capatana intreaga aici pentru 15-20 de secunde.

3. Mierea de albine, jeleurile mai dure sau alte alimente care s-au intarit pot fi "reimprospatate" daca le plasam la cuptorul cu microunde impreuna cu o cana de apa fierbinte sau chiar si fara cana de apa.

4. Citricele ofera mai mult suc daca le lasam 30-40 de secunde la microunde.

5. Supele si alte meniuri rapide se pot gati mult mai elegant la cuptorul cu microunde si vor oferi astfel un efect mai placut la o masa festiva.

6. Inclusiv painea usor intarita sau biscuitii ori alte produse de patiserie devin mai proaspete cand le plasam pentru 1 minut la cuptorul cu microunde.

7. Carnea pentru gratar si alte preparate pe care le destinam acestei metode de gatit poate fi mai sigura pentru consum daca o lasam mai inainte pentru 1-2 minute la microunde si ucidem astfel toate bacteriile care ne-ar putea crea o toxiinfectie alimentara.

8. Daca se gatesc legume, carne, branzeturi sau alte alimente la cuptorul cu microunde, totul trebuie portionat sau taiat cat mai egal pentru ca preparatul sa iasa cu adevarat bun si caldura sa se distribuie uniform.

9. Alimentele de dimensiuni mai mari si carnea trebuie intoarse de pe oparte pe alta atunci cand le preparam la cuptorul cu microunde.

10. De preferat pentru cuptorul cu microunde sunt intotdeauna recipientele rotunde si bolurile care vor permite o gatire uniforma si in profunzime a alimentelor. Astfel de recipiente exista pe piata si sunt special destinate cuptorului cu microunde.

Autor:  Lucia Mihailescu