Site coolinaria.ro

Cateva trucuri sanatoase de gatit pentru bucatarii aflati mereu pe fuga


Cateva trucuri sanatoase de gatit pentru bucatarii aflati mereu pe fuga 1. Daca va plac parjolutele sau hamburgerii ori alte preparate din carne tocata mai grasa, puteti indeparta excesul de grasime tavalind fiecare bucata pe un strat de gheata pentru cateva secunde dupa ce le-ati scos din tigaie sau de pe gratar.

2. Toate ciorbele, supele sau preparatele lichide unde se folosesc si legume primesc un plus de aroma si de gust daca se taie legumele mai mare si nu se toaca marunt.

3. Puteti curata rapid cuptorul cu microunde lasand o cana cu apa si cateva felii de lamaie in apa pentru 2 minute la cuptor.

4. Mierea de albine cristalizata devine iarasi lichida daca se introduce la cuptorul cu microunde tot pentru 2 minute.

5. Cui ii place sucul de citrice si doreste sa obtina mai multa zeama de fructe poate lasa citricele pentru 20-30 de secunde in apa clocotita si apoi sa prepare sucul de citrice.

6. Pentru un gratar foarte igienic este recomandat sa se dea feliile de carne la cuptorul cu microunde pentru cateva minute si abia apoi sa se gateasca la gratar. In acest mod, este absolut sigur ca nici o urma de bacterie nu va supravietui atacului "nuclear" din cuptor.

7. Incepand cu zaharul intarit si ajungand pana la branzeturi mai dure sau alte alimente usor intarite, toate se pot inmuia multumitor daca se plaseaza la cuptorul cu microunde pe un platou alaturi de o cana cu apa fierbinte.

8. Oricat de mare ar fi graba, gatiti intotdeauna rosiile la temperaturi inalte si nu va feriti nici de pasta de tomate pentru a obtine cat mai multa licopina din aceste legume foarte sanatoase pentru inima voastra.

9. Avocado, uleiul de masline extra sau nucile si semintele pline de acizi grasi omega-3 pot fi folosite mai des la gatit daca se doreste si un plus de nutrimente atunci cand ne preparam masa pe apucate.

10. Cartofii prajiti, omleta sau un simplu piure de cartofi pot primi un plus important de sanatate daca vom folosi cu moderatie si condimente proaspete sau uscate recunoscute pentru continutul lor mare de antioxidanti: radacina de ghimbir, coriandru, seminte de mustar, seminte de in, susan, patrunjel verde, marar, telina, piper negru, curcuma, scortisoara, usturoi etc.

Autor:  Lucia Mihailescu