Site coolinaria.ro

Ceaiul Oolong este un aliat de nadejde la cura de slabit


Ceaiul Oolong este un aliat de nadejde la cura de slabit Dintre toate varietatile sanatoase ale plantei de ceai, probabil cel mai indicat pentru o dieta pe termen lung ramane ceaiul Oolong (Wulong), aceasta specie a plantei de ceai oferind multiple beneficii atat pentur curele clasice de slabit cat si pentru starea generala de bine gratie aportului util de antioxidanti.

Ceaiul Oolong este folosit de mii de ani in medicina chineza ca adjuvant pentru boli diverse, in special afectiunile aparatului digestiv bucurandu-se de o certa ameliorare prin consumarea zilnica a doua cesti din acest ceai parfumat si placut la gust.

Efectele benefice ale ceaiului Oolong incep prin eliminarea grasimilor din tesuturile de suprafata, in acest mod grasimea de pe burtica disparand foarte repede, si continua prin prevenirea unor afectiuni de tipul bolilor de piele, a cariilor dentare, diabetului si chiar a cancerului.

Ceaiul Oolong are si bune efecte anti-imbatranire, antioxidantii prezenti aici pastrand sanatoase celulele din organism, acest ceai fiind foart bogat in polifenoli si mult mai sarac in cafeina decat alte varietati ale binecunoscutei plante de ceai.

Toate tipurile de ceai Oolong (Wulong) sunt caracterizate prin preluarea tuturor proprietatilor benefice atat ale ceaiului verde cat si ale ceaiului negru, ele situandu-se pe o pozitie privilegiata prin aportul redus de substante nocive pentru sanatate si bogatia de substante benefice pentru sanatate.

La ora actuala, pe piata alimentara exista ceaiuri de tip Oolong pentru toate buzunarele, cele mai scumpe fiind cele care se invecineaza cu ceaiul verde, iar cele mai ieftine fiind cele care se apropie mai degraba de ceaiul negru.

Diferenta dintre mai toate sortimentele de ceai Oolong este data de parfumul mai placut si delicat al celor mai scumpe, dar nu si de proprietatile lor benefice pentru sanatate, care se aplica la toata gama de ceaiuri Oolong. Toate tipurile de ceai Oolong vor fi de aceea bune pentru dieta noastra, noi putand sa ne procuram exact ceea ce se potriveste mai bine cu cerintele noastre, dar si cu bugetul nostru.

Un ceai Oolong care sa ofere si avantaje din punct de vedere medical nu se prepara niciodata indelung si la temperatura ridicata ci este obligatoriu sa il fierbem foarte putin pentru a ii pastra proprietatile, dar si pentru a reusi sa obtinem un ceai placut la gust, fara nici o tenta amaruie. In acest mod putem introduce ceaiul Oolong la dieta noastra obisnuita, iar beneficiile vor fi maxime si fara nici un efect secundar.

Autor:  Lucia Mihailescu