Site coolinaria.ro

Orice dieta de slabit cere obligatoriu si urmatoarele nutrimente esentiale!


Orice dieta de slabit cere obligatoriu si urmatoarele nutrimente esentiale! Daca doriti sa slabiti in mod echilibrat si va pasa in egala masura de modul in care aratati la exterior, dar si de sanatatea voastra atunci nu uitati sa faceti apel frecvent si la urmatoarele cerinte de ordin nutritional, care sa va permita sa va pastrati energia si starea de bine peste zi chiar si atunci cand va aflati la cura de slabit:

1. Rata voastra metabolica este stimulata de servirea mai deasa a meselor zilnice, din acest motiv fiind bine sa va consumati hrana pe parcursul mai multor mese, in portii mai mici si nedepasind numarul de calorii propus initial. Patru si chiar cinci mese pe zi ajuta mai mult la cura de slabit decat 1-2 mese, iar medicii au atras de multa vreme atentia asupra acestui lucru.

2. Nu uitati sa faceti frecvent apel la alimentele bogate in vitamine din gama B, acestea continand mai mereu atat proteine, cat si fibre alimentare si alte nutrimente de calitate. Vitaminele din gama B sunt inca si mai necesare daca veti combina dieta de slabit cu sedinte periodice de exercitiu fizic.

3. Plusati intotdeauna la capitolul legume si verdeturi atunci cand va preparati meniurile zilnice, aceste alimente avand foarte putine calorii daca se prepara cu putine grasimi si fiind de mare folos pentru stimularea unei bune rate metabolice prin servirea deasa a meselor zilnice. Inutil de amintit si faptul ca vitaminele si mineralele obtinute pe acesta cale vor da plusuri importante de energie organismului vostru.

4. Nu evitati legumele boabe si produsele organice din soia la dieta de slabit deoarece acestea alimente contin multe nutrimente de valoare si de asemenea nu au multe calorii daca supravegheati cu atentie continutul de grasimi din preparatele unde le includeti.

5. Nu evitati sub nici o forma grasimile la dieta voastra, dar optati constant pentru un consum moderat de grasimi sanatoase, respectiv pentru grasimi nesaturate obtinute din ulei de masline negatit, putin ulei din nuca de cocos, avocado, nuci, seminte bogate in acizi grasi, etc. Toate aceste alimente va ofera antioxidanti si mentin organismul la un nivel excelent de sanatate.

6. Calciul este esential pentru dieta unei femei si de aceea optati la cura de slabit pentru alimente proaspete care il contin din belsug, dar nu contin in acelasi timp si calorii multe. Broccoli, naut, migdale, nuci, peste in ulei la conserva, lapte si iaurt degresat, orez, paine integrala, tofu, caise, smochine sau citrice, toate acestea sunt pline de calciu si nu aduc plusuri mari la totalul caloriilor zilnice.

7. Zincul este de importanta maxima pentru cura de slabit deoarece poate stimula foarte puternic sistemul imunitar, iar persoanele care consuma foarte putina carne sau chiar deloc vor trebui sa apeleze des la germenii de grau, scoici, nuci, seminte si paine neagra pentru a beneficia si de un bun aport de zinc la dieta. Suplimentar, este important sa se procure si ceva vitamina B12, mai ales daca nu se consuma deloc produse animale, si aceasta vitamina avand un rol important pentru sanatatea noastra.

8. Fierul este un alt mineral necesar unei diete echilibrate pentru orice femeie, iar persoanele care tin o cura de slabit se stie ca pot atinge usor un deficit de fier daca nu isi supravegheaza alimentatia. De aceea este important sa se introduca des la mesele zilnice si preparate care contin fier, cele mai bune pentru slabit fiind pieptul si ficatul de pasare, cerealele fortificate pentru micul-dejun, sardinele in sos tomat, taratele si painea integrala, fulgii de porumb, mazarea, spanacul si broccoli.

9. Vitamina A si vitamina E ajuta la mentinerea frumusetii si pastreaza unghiile, pielea si parul sanatoase si de aceea nu pot lipsi nici macar de la curele extreme de slabit. Surse bune pentru aceste doua vitamine sunt uleiul de masline, morcovii si sucul de morcovi, ouale proaspete, ficatul, migdalele, pestele, etc.

10. In sfarsit, apa si fibrele alimentare garanteaza atat succesul curei de slabit cat si mentinerea sanatatii voastre la cote optime, fiind din aceste motive deosebit de important sa se consume cat mai multe lichide si sa nu se omita un aport marit, dar nu exagerat de fibre alimentare la dieta.

Autor:  Lucia Mihailescu