Site coolinaria.ro

Femeile folosesc uneori si mancarea pentru a atrage un potential partener


Femeile folosesc uneori si mancarea pentru a atrage un potential partener In special femeile singure s-a demonstrat prin studii serioase de psihologie ca pot folosi selectii bine alese de preparate culinare pentru a isi spori gradul de atractivitate, in acest mod ele aratand ca pot sa se ingrijeasca la superlativ si pot ramane foarte suple, lucru cu siguranta cautat si dorit de catre barbati, care nu doresc sa isi petreaca viata alaturi de o partenera care sa ia continuu in greutate.

Atentia acordata dietei de intretinere de catre o femeie si grija fata de alimentatia sanatoasa si surplusul de calorii fac dintr-o asemenea femeie o fiinta mai atragatoare si mai sexi, fiind de regula important pentru o reprezentanta a sexului frumos sa lase macar o impresie de suprafata ca s-ar ingriji de silueta sa, chiar daca in realitate femeia mananca cu multa pofta si preparate mai bogate in calorii.

Studiile stiintifice au aratat dintotdeauna si faptul ca femeile care isi petrec timpul mai mult in compania barbatilor tind sa manance mai putin decat cele care traiesc singure sau au contacte mai rare cu barbatii, acest lucru fiind totusi valabil mai ales pentru femeile singure sau casatorite recent si mai putin pentru cele cu vechime in casnicie care tind adesea sa castige mult in greutate.

Cele mai multe dintre femei asociaza totusi pranzurile frugale si sarace in calorii cu senzualitatea, sexul si un aspect placut si de aceea ele sunt constiente ca ceea ce mananca le reprezinta in profunzime si personalitatea, dar si stilul general de viata. A manca putin si echilibrat inseamna deci a te orienta catre frumusete si conservarea unei tinereti vesnice, iar a renunta la asemenea valori reprezinta de cele mai multe ori fatalism si acceptarea esecului in plan existential.

Pentru un barbat. astfel de lucruri nu conteaza chiar atat de mult, dar asta se intampla deoarece barbatii ard mai rapid caloriile si reusesc sa piarda in greutate mai usor decat femeile. Din acest motiv, barbatii au obiceiul sa manance cam orice poftesc, fara retineri si fara a se simti mai putin "sexi" insa pentru femei ramane foarte importanta atentia la caloriile de la dieta si prepararea de mese relativ frugale, dar si bogate in nutrimente de calitate.

Din punctul de vedere al medicilor, aceasta preferinta a femeilor pentru o alimentatie constienta si bazata pe principii stiintifice este un lucru complet de laudat, iar daca beneficiile includ si un plus de frumusete si atractivitate atunci va fi cu atat mai bine pentru toata lumea, femeile bucurandu-se de mai multa atentie din partea barbatilor, iar barbatii fiind incantati de rezultate si incurajandu-le constant pe acest drum al unei alimentatii ceva mai sarace in calorii.

Autor:  Lucia Mihailescu