Site coolinaria.ro

Cum stii daca o dieta de slabit iti va fi de ajutor?


Cum stii daca o dieta de slabit iti va fi de ajutor? Dietele de slabit intra tot mai mult in atentia consumatorilor romani din motive lesne de inteles, foarte multa lume castigand mult in greutate odata cu valul de bunastare care a lovit tara noastra in ultimii ani si dorindu-si de aceea sa piarda in greutate, dar nu oricum ci urmand un plan alimentar stiintific si de succes.

Nu toate dietele de slabit sunt si sigure pentru sanatate, se stie acest lucru, in special acelea care mizeaza pe un aport foarte redus de calorii in meniurile zilnice fiind deosebit de riscante pentru un organism plin de grasimi si toxine si saracit de multe dintre nutrimentele esentiale din cauza unei alimentatii gresite.

O dieta de slabit pe care merita sa o luam in seama va include de acea mai inainte de orice atat recomandari decente pentru aportul zilnic de calorii cat si referiri exprese la vitaminele si mineralele care vor fi prezente la fiecare masa a zilei.

Plecand de la proportia stiintifica de proteine, carbohidrati si grasimi definitorie pentru dieta de slabit preferata de noi si ajungandu-se la aportul util de vitamine si minerale, zilnic este obligatoriu sa ne procuram o alimentatie cat mai bine diversificata, chiar si daca nu va mai fi la fel de gustoasa sau consistenta ca inainte.

Dietele de slabit care incurajeaza scaderile in greutate mici, dar si constante sunt cele mai indicate pentru toata lumea deoarece nu se solicita astfel organismul deloc ci, dimpotriva, sunt insusite obiceiuri alimentare mai sanatoase, menite sa creasca rata metabolismului, dar si sa elimine toate produsele toxice pentru organismul uman.

Medicul de familie si un nutritionist certificat, de obicei si acest medic licentiat, ne pot ghida cu mult profesionalism atunci cand ne aflam la cura de slabit, ei orientand-se in buna masura si dupa analizele medicale care le vor spune cu precizie daca inregistram sau nu si anumite deficite de ordin alimentar care trebuie corectate prin dieta noastra.

Demn de retinut este totusi faptul ca o dieta de slabit nu e intotdeauna si ieftina sau la indemana oricui, persoanele cu afectiuni cronice necesitand din acest punct de vedere un plan alimentar special, iar persoanele sanatoase avand nevoie si de anumite suplimente si alimente care nu vin la preturi deloc atragatoare pe piata.

In prezent, cele mai eficiente diete de slabit propuse pe forumurile specialistilor in nutritie sunt cele lichide si cele care promoveaza hrana pentru bebelusi, succesul deplin al unor asemenea cure de slabit datorandu-se in buna masura procesarii corecte a hranei care astfel va fi mai rapid asimilata de catre organism sub forma de nutrimente si nu depusa in depozitele mai vechi de grasime de pe corp.

Din acest motiv, o dieta de slabit care propune doritorilor si metode speciale pentru gatirea meselor si servirea lor, incurajand si surplusul de lichide, dar si obiceiurile sanatoase este cu siguranta si o dieta corecta d.p.v. stiintific, care va mari si rata metabolismului multumitor daca, suplimentar, exista si recomandari pentru miscarea fizica, programul de odihna si eliminarea optima a stresului.

Nu este simplu sa ne decidem pentru un plan alimentar de slabit si din cauza numeroaselor diete care ne sunt propuse peste tot, dar daca le vom selecta mai intai pe cele certificate de specialistii in nutritie si apoi vom face o selectie mai stricta dupa ingredientele de baza ale acestor diete, alegandu-le pe acelea care stim ca ne sunt mai accesibile noua, cu siguranta vom descoperi si planul alimentar cel mai potrivit cu situatia noastra, in acest mod noi facand deja primii pasi inspre o pierdere sanatoasa in greutate.

O dieta de slabit de succes va veni mereu insotita si de un ghid sau o carte cu recomandari pretioase pentru prepararea meselor zilnice, programul de exercitii fizice si alte sugestii utile pentru noi, iar editurile din Romania au reusit sa faca o treaba excelenta pe parcursul anilor, oferindu-ne in prezent o selectie de prima mana din cele mai bune diete de slabit, traduse foarte bine si in limba romana.

Plusand pe informatia de tip stiintific, pe comentariile persoanelor care au incercat dieta de slabit tintita de noi si pe recomandarile foarte importante primite de la medic si alti specialisti in nutritie vom reusi cu siguranta sa pierdem sanatos in greutate, dar e nevoie pentru aceasta ca noi insine sa reusim sa ne motivam puternic si, bineinteles, sa urmam toti pasii de facut cu seriozitate, fara a ne supara prea tare atunci cand nu inregistram un succes bun si fiind gata mereu sa o luam de la capat pentru a ne indeplini intr-un final toate obiectivele noastre atat pentru scaderea in greutate cat si pentru sanatatea noastra.

Autor:  Lucia Mihailescu