Site coolinaria.ro

Cumparaturi inteligente pentru mese ieftine si sanatoase


Cumparaturi inteligente pentru mese ieftine si sanatoase Cine stie sa isi procure necesarul pentru prepararea meselor zilnice in mod inteligent nu va suferi niciodata de foame si nici nu va ofta la vederea meselor imbelsugate ale vecinilor sai, fiind in prezent deosebit de simplu sa te aprovizionezi ca la carte, dar facand in acelasi timp si ceva economii si, bineinteles, abtinandu-te de la excesele de tot felul in plan culinar.

1. Condimentele sunt secretul succesului la gatit si de aceea trebuie sa ni le procuram cat mai proaspete si nu neaparat in cantitati mari. Mai nou, putem cumpara si puisori de plante aromate la ghiveci, in acest mod noi insine fiind incurajati sa ne cultivam busuiocul, coriandrul si alte ierburi proaspete pentru gatit in apartamentul nostru.

2. Nu uitati sa depozitati cantitati mici si proaspat cumparate din condimentele uscate preferate departe de caldura si umiditate, plasandu-le intotdeauna intr-un loc uscat, intunecos si bine aerisit.

3. Preparatele marinate sunt mai sigure pentru consum si mai gustoase decat alte mancaruri si de aceea trebuie sa apelam mai des la ingredientele proaspete care ne pot servi la pregatirea unei marinate de exceptie.

4. Sosurile si vinegretele de casa sunt net superioare celor din comert si se preparata in timp record. Nu uitati acest lucru si procurati-va mai ales ingredientele proaspete pentru un sos, la alegere, si mai rar sosul ca atare din comert.

5. La cumparaturi nu se merge intotdeauna cu lista gata facuta in buzunare ci este recomandat ca periodic sa ne orientam in special dupa oferta de produse proaspete si sanatoase, care ne convin si ca pret, dar ne pot ajuta sa gatim din cand in cand si niste meniuri ceva mai bogate in nutrimente decat de obicei.

6. Nu cumparati niciodata un aliment nou daca nu aveti deja pregatita o reteta culinara de succes in care doriti sa il introduceti. A cumpara doar de dragul cumparaturilor poate fi adeseori pagubos pentru buzunarele voastre.

7. Optati constant la cumparaturi pentru produse cat mai putin procesate si gatiti-le acasa de asemenea pe cat de simplu este posibil pentru a obtine un maximum de beneficii pentru sanatate si din alimentatia voastra zilnica.

8. Nu mai dati banii pe ulei de masline ieftin, de calitatea a 2-a, ci procurati-va lunar macar 1 litru de ulei virgin, de cea mai buna calitate, pentru a va prepara cu cantitati infime meniuri sanatoase si foarte gustoase.

9. Nu uitati sa va tineti cutitele pentru prepararea meselor foarte bine ascutite si investiti mai multi bani atat in cutite de cea mai buna calitate cat si in alte ustensile esentiale pentru un gatit eficient si de mare calitate.

10. In sfarsit, pentru a curma definitiv obiceiul gustarilor nesanatoase de seara tarziu si dintre mese, faceti-va provizii constante de fructe si cereale integrale pe care sa le puteti consuma de fiecare data cand ispita va da tarcoale, substituind astfel grasimile, zaharul si sarea cu niste preparate ceva mai sanatoase.

Autor:  Lucia Mihailescu