Site coolinaria.ro

Preparate delicioase pentru combaterea starilor de mahmureala


Preparate delicioase pentru combaterea starilor de mahmureala Starile de mahmureala sunt deosebit de neplacute, lucru binecunoscut tuturor celor care le-au experimentat din plin macar o data in viata, si nu prea exista remedii medicale contra unor asemenea inconveniente majore, ele estompandu-se definitiv in timp, dar putand afecta simtitor calitatea vietii si activitatile de peste zi in absenta unor metode utile de combatere a lor.

Unele preparate, de regula cele mai bogate in grasimi, sunt totusi de bun ajutor in asemenea situatii, efectul lor fiind aproape instantaneu si putand in multe situatii sa aduca imbunatatiri simtitoare, permitandu-se astfel si desfasurarea relativ buna de activitati care cer un plus de concentrare. Asemenea alimente nu sunt, din fericire, nici greu de procurat si nici scumpe, oricine putand sa si le permita si sa beneficieze de efectele lor pozitive asupra starii generale de bine:

1. Cafeaua neagra, fara zahar, si preparata ceva mai tare este primul si cel mai eficient remediu impotriva mahmurelii, dar trebuie combinata cu unele preparate recomandate in aceasta situatie pentru a isi face cu adevarat efectul. Atentie totusi sa nu consumati cafea rece cat inca sunteti mahmuri deoarece asa ati putea, dimpotriva, sa traiti o agravare a starii voastre neplacute.

2. Ouale prajite, fie omleta, fie ochiuri sunt remedii traditionale impotriva mahmurelii si au un efect pozitiv mai ales daca se combina cu o ceasca de cafea tare. Suplimentar, tot acum se poate lua si o aspirina efervescenta pentru un efect mai bun si mai de durata.

3. Cartofii prajiti, cu sau fara oua, de asemenea au un efect pozitiv de combatere a starilor de mahmureala, mai ales daca se servesc calzi, ceva suc de citrice alaturi.

4. Parjolutele calde, niste chiftele in sos, un snitel cald sau alte preparate similare se zice ca ar ajuta si acestea la mahmureala.

5. Pizza cu branza si ceva carne se crede ca are un efect bun si instantaneu asupra mahmurelii chiar si daca se serveste de rece, dar nu exista prea multe dovezi in acest sens.

6. Painea prajita este un remediu foarte bun pentru combaterea starilor de mahmureala.

7. Bananele si pepenele rosu se spune ca ar fi de asemenea de ajutor si ca ar genera efecte imediate si foarte bune.

8. Pestele conservat in ulei este foarte bun pentru starile de mahmureala, in special tonul la conserva fiind deosebit de eficient.

9. Sosul de rosii cu peste, cu carne sau chiar si cu legume este un alt remediu posibil pentru starile de mahmureala desi nu toata lumea va tolera un asemenea aliment.

10 In sfarsit, dintre bauturi, ceaiul verde cald, dar si un pahar de bere proaspata vor aduce certe imbunatatiri pentru cei care sufera de mahmureala.

Autor:  Lucia Mihailescu