Site coolinaria.ro

Reguli de aur pentru orice dieta de slabit!


Reguli de aur pentru orice dieta de slabit! Toate dietele de slabit au in comun cateva reguli alimentare majore, menite sa stimuleze puternic scaderile sanatoase in greutate, toate persoanele care tin cont si de aceste reguli urmand sa atinga succesul la cura lor de slabit mult mai eficient si evitand multe dintre pericolele pe care le ascund nu de putine ori dietele care promit pierderi rapide in greutate, fortand uneori organismul peste limitele permise.

Aceste reguli alimentare pot fi aplicate fara nici o problema la orice tip de cura de slabit, nutritionisti de prestigiu sustinandu-le cu tarie ca mijloace foarte utile pentru stimularea sanatoasa a ratei metabolismului si arderea constanta a depozitelor de grasimi din organism:

1. Primul pas obligatoriu de facut la o dieta de slabit este eliminarea pe durata intregului program de pierdere in greutate a graului si a tuturor produselor care il contin. Este o masura care va incuraja scaderea in greutate, aducand si un plus binevenit de sanatate in intregul organism. Similar cu aceasta, si zaharul trebuie redus drastic din alimentatia zilnica.

2. La unison cu eliminarea graului de la dieta, se vor reduce drastic si toate alimentele procesate din meniurile zilnice, acestea incluzand nu de putine ori grasimi vegetale suspecte, sare, zahar, E-uri alimentare de tot felul etc., toate acestea producand confuzie in trupul nostru si dand complet peste cap obiectivul major de pierdere echilibrata in greutate.

3. La fiecare masa vor trebui consumate cantitati mici de proteine (circa 30-50 de grame), incepand cu micul-dejun si pana la cina putandu-se introduse la masa oua fierte (chiar si daca e vorba doar de albus), alge de mare, putin piept de pasare, peste, portii mici de carne slaba de purcel, vita sau miel, quinoa, hrisca, soia, legume boabe etc.

4. Amidonul este un inamic redutabil al unei diete de slabit si de aceea toate alimentele care il contin vor trebui sa apara foarte rar pe toata durata programului nostru alimentar. Cartofii, painea alba, cerealele procesate, orezul alb si pastele fainoase sunt contraproductive la dieta de slabit si trebuie obligatoriu inlocuite cu fulgi de ovaz, legume boabe, cartofi dulci si legume care nu contin amidon.

5. Lactatele se stie ca nu ajuta deloc la dietele de slabit si de aceea nu prea au ce cauta in meniurile unei persoane care doreste sa piarda in greutate. Mai putin iaurtul, cam toate lactatele si multe dintre branzeturi trebuie complet eliminate de la mesele zilnice, in acest mod indepartandu-se un alt risc pentru succesul curei noastre de slabit.

6. Grasimile alimentare, inclusiv cele vegetale pot amana la nesfarsit pierderile in greutate mult-asteptate mai ales atunci cand asemenea grasimi sunt si gatite la temperaturi inalte. Uleiul de masline sau alte uleiuri vegetale virgine sunt singurele prietenoase pentru o dieta de slabit, dar si acestea trebuie consumate in cantitati moderate si, bineinteles, fara a le incalzi sub nici o forma.

7. Poate surprinzator pentru unele persoane, multe fructe sunt de asemenea periculoase pentru cura de slabit, in special fructele acide si cele bogate in zahar avand acum un rol negativ si trebuind de aceea sa fie eliminate. Consumati deci cu moderatie fructe, dar optati mai ales pentru mere, grapefruit si lamai, prune, unele fructe de padure si pepene si foarte rar pentru banane, alte citrice, ananas, papaya etc.

8. Aportul zilnic de fibre alimentare la cura de slabit e la fel de important ca si prezenta proteinelor la fiecare masa a zilei, din acest punct de vedere fiind recomandat sa se consume multe salate si legume date prin razatoare precum morcovii, sfecla rosie, varza verde, telina, ardeii grasi, patrunjelul, etc.

9. Alcoolul pune intotdeauna in pericol o cura de slabit si de aceea nu are ce cauta la o astfel de dieta, fiind permis totusi sa se consume un pahar de vin rosu sau alb pe zi, dar nu mai mult de atat si cu siguranta nefiind deloc indicat sa se bea bauturi spirtoase ori bere.

10. Nu in ultimul rand, orice dieta de slabit cere si un consum marit de apa si alte lichide peste zi, 8-10 pahare de apa plata sau apa bine fiarta, filtrata si racita fiind suficient pentru a se asigura succesul si din acest punct de vedere. Supele calde si reci sunt de asemenea recomandate, dar nu si abuzul de sucuri de fructe, care pot impieta la cura de slabit din cauza continutului lor mare de zahar.

Autor:  Lucia Mihailescu