Site coolinaria.ro

Ciresele ajuta mult la combaterea simptomelor artritei si a altor inflamatii cronice din organism!


Ciresele ajuta mult la combaterea simptomelor artritei si a altor inflamatii cronice din organism! Cu o reputatie putin stirbita de unele fructe de import omniprezente prin supermarketuri, ciresele romanesti nu si-au pierdut cu nimic din forta lor vindecatoare, fiind recunoscute in continuare ca unele dintre cele mai eficace fructe pentru prevenirea inflamatiilor, pentru combaterea radicalilor liberi sau pentru stimularea tineretii vesnice si a frumusetii fara de cusur.

Consumate ca atare ori sub forma de compot sau diverse produse farmaceutice, ciresele pot oferi beneficii imediate pentru ameliorarea simptomelor multor afectiuni grave, in special artrita si guta beneficiind la maximum in urma unei dieta care include si ciresele sau extractul de cirese alaturi de mesele zilnice obisnuite.

Cam toate inflamatiile din organismul uman pot fi imblanzite prin consumul de cirese, asta indiferent daca e vorba despre cirese albe, rosii sau negre, urmand sa se vada rezultate cert pozitive in scurta vreme de la inceperea unei asemenea cure de sanatate. In acest mod se ofera de fapt organismului cantitati optime de antioxidanti, nefiind nevoie de cantitati care sa depaseasca 100 de grame zilnic pentru a se atinge obiectivele de sanatate tintite.

Ciresele contin cantitati insemnate de beta caroteni, vitamina C, potasiu, magneziu si alti antioxidanti puternici, prezenti adesea in proportie mai mare chiar si decat la fructele de padure, iar portiile zilnice recomandate nu trebuie sa fie uriase tocmai datorita procentului crescut de substante utile prezente in cirese.

In prezent, piata romaneasca sta destul de prost la capitolul cirese proaspete, doar in sezon aceste fructe putandu-se procura din abundenta, dar exista din fericire si o alternativa foarte buna in farmacii si magazinele naturiste, unde suferinzii de artrita si/sau guta isi pot cumpara capsule si alte extracte din cirese gandite special pentru afectiunea de care sufera sau oferite simplu sub forma de supliment alimentar.

La fel ca si afinele sau celebrul merisor, si ciresele ar trebui sa nu lipseasca din alimentatia noastra, aceste fructe avand deopotriva un rol preventiv cat si unul terapeutic pentru probleme variate de sanatate. A nu se omite de aceea consumul de cirese proaspete in sezon, iar in restul anului se poate introduce fara efecte secundare extractul farmaceutic de cirese la dieta sau se poate consuma mai des compot din cirese, dar de preferat fara zahar si alti aditivi periculosi pentru sanatatea omului.

Autor:  Lucia Mihailescu