Site coolinaria.ro

Aportul crescut de vitamina C la dieta adultilor combate eficient cresterea in greutate!


Aportul crescut de vitamina C la dieta adultilor combate eficient cresterea in greutate! O dieta echilibrata, care include si un aport crescut de alimente bogate in vitamina C poate preveni cu mare succes cresterile nedorite in greutate gratie rolului antioxidant al acestei vitamine si stimularii pozitive a ratei metabolismului care astfel nu va mai scadea la cote alarmante din cauza unui stil sedentar de viata.

Americanii au desfasurat mai multe studii medicale pe acest subiect, iar concluziile lor toate sunt incurajatoare, savantii de peste ocean afirmand ca aporturile crescute de vitamina C in alimentatia persoanelor adulte si mai ales a varstnicilor pot reduce simtitor degradarea celulelor, optimizand astfel toate procesele din organismul uman.

Recomandare pentru sedentari
Pentru cei care practica un stil mai sedentar de viata, consumul regulat de alimente bogate in vitamina C poate fi echivalat cu exercitiul fizic, avand efecte similare asupra circulatiei sangvine, asupra stimularii ratei metabolismului si a sanatatii in general. Desigur ca acest lucru nu inseamna sa renunti la exercitiu fizic daca iti procuri cantitati mai mari de vitamina C din alimentatie, dar este imbucurator de aflat faptul ca aceasta vitamina ne poate oferi o speranta de viata mai mare precum si o stare de bine superioara.

Pentru a se asigura cantitatile zilnice optime de vitamina C, alimentatia unui adult poate fi suplinita zilnic cu o gama foarte variata de produse alimentare ieftine si sanatoase, dintre acestea patrunjelul verde, fructele de kiwi, lamaile si sucul de lamaie, alte citrice, sfecla rosie etc. fiind si ieftine, dar si placute la gust si de aceea usor de introdus la orice dieta.

Deloc surprinzator pentru toti cei care au incercat deja o dieta bogata in vitamina C, mentinerea unei greutati corporale sanatoase sau scaderea buna in greutate sunt obiective mai usor de atins prin apelul la alimentele bogate in aceasta vitamina, savantii in medicina confirmand si ei faptul ca intr-adevar o cura de slabit care include multa vitamina C are sanse mai mari de succes.

Alimente naturale vs. suplimente
Multa atentie trebuie totusi exercitata asupra surselor de vitamina C preferate de voi, nefiind deloc recomandat sa se apeleze la suplimentele din farmacii decat cu recomandarea expresa a medicului, asemenea suplimente putand sa dauneze organismului spre deosebire de alimentele naturale care contin vitamina C si care, dimpotriva, ajuta organismul sa arda mai eficient caloriile si previn degradarea la nivel celular.

Varstnicii in mod special, dar si adultii in general nu trebuie sa omita in concluzie alimentele bogate in vitamina C, in acest mod fiind mai bine prevenite atat efectele negative ale inaintarii in varsta cat si sedentarismul, distrugerea accelerata a celulelor si incetinirea ratei metabolismului. Este o masura minima de prevenire a bolii pe care o putem lua cu totii si e recomandat sa nu uitam de acest lucru pentru a ne bucura de o batranete mai frumoasa si de o viata mai sanatoasa.

Autor:  Lucia Mihailescu