Site coolinaria.ro

Obiective prioritare pentru dieta de primavara


Obiective prioritare pentru dieta de primavara Detoxifierea organismului este cuvantul de ordine pentru aceasta primavara, dar suplimentar nu e deloc o idee rea sa se opteze si pentru o cura scurta de slabit care sa completeze minunat dieta noastra de inceput de an si prin pierderea catorva kilograme castigate inevitabil pe durata iernii.

Masurile alimentare luate primavara pentru combaterea si eliminarea inflamatiilor din organism sunt in acelasi timp si masuri bune pentru pierderea in greutate, in acest sens putand sa amintim doar reducerea zaharului si a sarii de la dieta de primavara ca sa intelegem cat de benefice pot fi asemenea optiuni pentru sanatatea noastra si de asemenea pentru silueta noastra.

Privitor la cura de slabit de primavara, printre obiectivele majore pe care putem sa ni le asumam acum se numara in primul rand reducerea caloriilor de la dieta, adica eliminarea dulciurilor si a grasimilor adesea insotite si de multi carbohidrati si, suplimentar, o crestere semnificativa a aportului de fibre alimentare si de apa in alimentatia noastra zilnica.

Un plan alimentar complet pentru intreaga primavara va include obligatoriu urmatoarele obiective prioritare, toate benefice pentru sanatate si toate stimuland foarte bine scaderea in greutate:

1. Meniuri preponderent vegetariene, cu foarte putina carne sau chiar fara nici o bucatica de carne. Legumele si zarzavaturile ar trebui sa ocupe acum peste 60% din totalul ingredientelor pentru prepararea meselor, iar grasimile folosite la gatirea lor e bine sa fie introduse cu maxima moderatie.

2. Proteine mai putine, dar prezente totusi zilnic la masa. Ouale, branzeturile moi, iaurtul, legumele boabe, tofu, carnea de pasare si pestele sunt surse bune de proteine si vor fi de folos chiar si la cura de slabit daca se consuma in cantitati mici si insotesc fiecare masa a zilei.

3. Introducerea de aperitive la mesele principale reduce bine apetitul alimentar crescut. Salatele de sezon, gatite cu doar putin ulei de masline vor ajuta foarte mult sa consumam portii mai mici in special la pranz si la cina. Suplimentar, se poate apela si la unele seminte bogate in grasimi nesaturate si de asemenea la migdale si nuci pentru a se atinge garantat obiectivul de reducere a portiilor la mesele principale.

4. Cerealele pot sau nu sa contribuie la cresterea in greutate si este esential modul in care alegem sa le consumam. Micul-dejun e momentul ideal pentru introducerea cerealelor integrale fara zahar si alti aditivi, iar in restul zilei consumati paine integrala, dar in cantitati mai mici.

5. Toate bauturile de casa indulcite cu zahar sau cu miere de albine si toate bauturile dulci din comert trebuie eliminate complet de la dieta de primavara. Suplimentar, evitati constant bauturile carbogazoase si inclusiv apa minerala pentru a nu risca cresteri mari in greutate.

6. Consumul crescut de apa pe durata primaverii trebuie intotdeauna insotit si de reducerea cantitatilor de sare si zahar introduse la gatit. In plus, unele ceaiuri cu efect detoxifiant ajuta organismul sa isi mareasca si rata metabolica atunci cand se servesc preparate curate, lipsite de toxine. Ceaiul de papadie, ceaiul verde, ceaiul rosu, ceaiul de mesteacan, musetelul si alte ceaiuri e bine sa fie alternate in fiecare zi pentru a se detoxifia organismul, dar si pentru a se pierde mai usor in greutate.

7. Lamaile, fructele de kiwi, merele, rodiile, bananele, fructele de grapefruit si alte fructe usor de gasit in comert pot fi servite intre mese si chiar si inainte de mesele principale si vor reduce simtitor apetitul alimentar, permitand consumarea unor portii ceva mai mici la fiecare masa principala.

8. Toate plantele aromate si alte condimente specifice primaverii sunt un excelent ajutor pentru stimularea ratei metabolismului si arderea intensiva a caloriilor. Nu va feriti deci sa le introduceti constant la gatit in toata aceasta perioada si apelati cu moderatie si la unele condimente picante, dar si la ceapa si usturoi.

9. Nu sariti peste nici o masa, iar daca acest lucru se intampla din diverse motive, incercati sa consumati ceva usor inainte de masa sau macar beti un ceai bun din plante ca sa nu mancati mai mult la masa urmatoare.

10. Este primavara si este placut afara si de aceea nu stati prea mult pe loc ci miscati-va si asumati-va un stil de viata mai activ pentru ca altfel nu veti reusi decat cu mari eforturi sa pierdeti si in greutate. Sedentarismul este un mare risc pentru sanatate si pentru controlul greutatii corporale si trebuie sa evitati mereu o asemenea tentatie in viata voastra. Miscarea si odihna corecta va vor fi mereu de ajutor si nici nu va costa nimic spre deosebire de alimente care nu intotdeauna sunt la indemana oricui in cantitatile necesare sustinerii unei alimentatii echilibrate.

Autor:  Lucia Mihailescu