Site coolinaria.ro

Grupa de sange isi pune decisiv amprenta asupra felului in care ne alimentam!


Grupa de sange isi pune decisiv amprenta asupra felului in care ne alimentam! Conform cercetarilor de ultima ora, genetica se pare ca ar avea un rol decisiv asupra ratei metabolice diferite prezente la categorii opuse de persoane, in functie de grupa de sange reusindu-se pana in prezent sa se puna la punct unele diete de succes, care sa ajute la sustinerea unei rate metabolice ridicate in special acolo unde exista probleme cu controlul greutatii corporale.

Punand la aceeasi dieta de slabit persoane cu grupe de sange diferite, s-a observat faptul ca unii participanti pot pierde constant in greutate pe cand altii nu par sa resimta nici un efect benefic din acest punct de vedere, fiind necesara pentru acestia prescrierea unei diete complet noi care sa poata ajuta la atingerea obiectivelor de scadere in greutate.

Grupa de sange prezenta in organismul nostru se pare ca este cheia care ar putea aduce mai multa lumina asupra mentinerii unei sanatati de fier, a prelungirii vietii ori a controlului greutatii corporale, plecand de aici multi savanti reusind sa obtina succese deosebite in identificarea si trasarea unor principii alimentare si de viata care sa ajute efectiv persoanele incadrate la o grupa de sange sau alta.

Grupa de sange O
Este categoria persoanelor foarte active, care necesita multe proteine in dieta lor si fac astfel fata multumitor efortului fizic intens. Alimentele nerecomandate pentru acestia, care pot conduce la cresteri mari in greutate, sunt cerealele care contin gluten si produsele lactate, acestea trebuind din acest motiv introduse foarte rar la o dieta echilibrata pentru toti cei care au grupa 0 de sange.

Grupa de sange A
O grupa mai sensibila la boala decat altele, grupa A de sange cere sustinerea unei diete preponderent vegetariene si includerea constanta de alimente proaspete, pentru aceste persoane carnea, branzeturile grase si produsele procesate fiind deosebit de periculoase pe termen lung. Un accent pus pe stimularea pe cale alimentara a sistemului imunitar va fi de asemenea benefic pentru cei cu grupa de sange A.

Grupa de sange B
Aici se regasesc cele mai echilibrate organisme, foarte multe persoane care au aceasta grupa de sange reusind sa se descurce multumitor de-a lungul vietii consumand la dieta de toate si facand in acelasi timp si eforturi intensive, dar de relativ scurta durata. Pentru acestia, sistemul nervos este partea cea mai sensibila, de aceea alimentatia lor trebuind sa puna mult accentul pe produse proaspete, bogate in antioxidanti care stimuleaza pozitiv activitatea sistemului nervos.

Grupa de sange AB
Acesta este copilul grupelor de sange, grupa AB fiind cea mai noua grupa de sange, care a aparut in cursul evolutiei prin combinarea proprietatilor grupelor de sange A si B. Deopotriva sensibili la boala, dar si capabili sa se recupereze rapid, persoanele din grupa AB de sange e bine sa acorde atentie la produsele procesate, carne in exces si alte produse animale si sa opteze periodic pentru scurte diete de detoxifiere, care sa ajute organismul sa faca mai usor fata eventualelor amenintari de sanatate.

Toate grupele de sange au demonstrat ca prezinta si parti slabe, dar si parti pozitive, pentru fiecare identificandu-se cu timpul suficiente trasaturi genetice incat sa se poata prescrie la modul profesionist o dieta particulara precum si sfaturi utile pentru stilul de viata cel mai bine de practicat.

Prin apelul si la asemenea recomandari venite din partea geneticienilor, a nutritionistilor si a medicilor care s-au ocupat in detaliu de studierea particularitatilor grupelor de sange, se pot in prezent oferi tratamente alternative pentru ameliorarea simptomelor unor boli grave si se pot de asemenea da recomandari bune pentru cresterea calitatii vietii, tot mai multi fiind cei care iau in considerare si aceasta relativ noua abordare a alimentatiei stiintifice dintr-o perspectiva genetica.

Autor:  Lucia Mihailescu