Site coolinaria.ro

Nutritie ayurvedica particularizata la necesitatile voastre metabolice


Nutritie ayurvedica particularizata la necesitatile voastre metabolice Pentru medicina ayurvedica, alimentatia gresita a reprezentat dintotdeauna una dintre cauzele majore de imbolnavire, nu intamplator "vracii" acestei stravechi stiinte a vindecarii folosind si in prezent ca si in urma cu mii de ani remedii complet naturale acompaniate de o dieta pe masura pentru a ameliora si trata mare parte dintre bolile care ne pandesc pe toti in prezent.

Spre deosebire de trendurile nutritiei moderne, alimentatia de tip ayurvedic trateaza cu atentie necesitatile alimentare ale fiecarui individ, plecand de la ideea ca fiecare persoana are un metabolism diferit si ca, din acest motiv, si dieta optima va trebui sa fie structurata in deplin acord cu nevoile unui organism sau altul, care se afla in suferinta si trebuie ajutat in primul rand prin masuri intelepte de ordin alimentar.

Medicina ayurvedica
Numita si "arta a vietii", medicina ayurvedica s-a dovedit in timp a fi de mare ajutor pentru combaterea efectelor imbatranirii si prevenirea bolilor, metodele utilizate fiind in mod frecvent de tip alimentar, adica complet naturale, fara medicamente si fara a necesita adeseori bisturiul chirurgului. Departe totusi de a avea solutii pentru orice problema de sanatate, stiinta ayurvedica a vindecarii nu promite marea cu sarea nimanui, dar poate oferi tratamente alternative foarte eficiente pentru anumite afectiuni mai mult sau mai putin grave.

5 elemente primordiale
Pacientul, omul prin excelenta, este privit in Ayurveda ca fiind creat din 5 elemente primordiale (aer, foc, apa, pamant si eter), fiecare dintre aceste elemente manifestandu-se diferit in orice organism viu, de unde si unicitatea sa, dar si problemele de sanatate care pot aparea atunci cand unul dintre cele 5 elemente este stimulat mai mult decat ar trebui. Mediul in care ne desfasuram viata de zi cu zi si alimentatia sunt doar doi dintre factorii care pot strica echilibrul celor 5 elemente, iar vracii care stapanesc aceasta stiinta vor recomanda intotdeauna si schimbari ale stilului de viata alaturi de o dieta potrivita.

Dietele ayurvedice
Foarte bogate in antioxidanti, dietele de tip ayurvedic pun un accent mare pe capacitatea de vindecare a organismului prin propriile sale puteri, uneori fiind nevoie alaturi de dieta si de unele suplimente din plante, iar alteori nu. Detoxifierea organismului este unul dintre primii pasi pe care ii va sugera un medic specializat in aceasta arta a vindecarii, ulterior putandu-se trece catre tratarea problemelor specifice de sanatate, care pot fi localizate in diverse zone ale trupului.

In Romania, cabinete de medicina ayurvedica exista din abundenta la ora actuala, foarte multi medici gasind util sa se specializeze si in aceasta ramura a medicinii alternative pentru a oferi catre pacientii dumnealor servicii cat mai complete. Medicina ayurvedica este prin urmare tratata cu maxima seriozitate si de catre specialistii in medicina moderna, acesta fiind un motiv in plus pentru a va orienta catre o terapie de tip ayurvedic atunci cand alte metode de tratament nu par sa dea rezultatele pe care le asteptati.

Autor:  Lucia Mihailescu