Site coolinaria.ro

Luna lui Martisor este ideala pentru pierderi bune in greutate!


Luna lui Martisor este ideala pentru pierderi bune in greutate! Cu primavara batandu-ne in sfarsit la usa, este momentul sa ne gandim serios si la silueta noastra, acum, in luna lui Martisor, fiind momentul ideal pentru a ne apuca foarte serios de o dieta buna de slabit, care sa ne permita mai tarziu sa ne prezentam la plaja cu un trup de invidiat si o dispozitie de zile mari.

Strategiile pe care le puteti adopta in acest an nu sunt deloc diferite de cele deja cunoscute voua din anii trecuti, insa aceste strategii cu siguranta nu vor putea include nici infometarea si nici eliminarea completa a grasimilor de la dieta, fiind de aceea util sa ne reamintim impreuna cam ce trebuie facut la inceput de primavara pentru a te bucura de o alimentatie echilibrata pe tot parcursul anului 2012:

1. Mese servite des si in portii mici, acesta este secretul unei diete corecte de slabit. A sari insa peste mesele principale ale zilei si a plusa la masa de seara este desigur o greseala, iar cine nu tine cont de asta inseamna ca deja a renuntat la orice obiective sanatoase in plan alimentar.

2. Produsele de sezon incep sa apara incetul cu incetul si mai ales acestea vor face tot deliciul preparatelor noastre preferate. Urzici, salate, ridichi, verdeturi si alte alimente proaspete de sezon nu trebuie omise nicicum de la mesele voastre zilnice.

3. Multe dintre alimentele consumate frecvent pe timp de iarna nu prea mai au ce cauta in meniul primaverii, dar ele nu vor putea fi eliminate atat de simplu asa ca e recomandat sa se inceapa mai intai cu dulciurile si zaharul, apoi sa se treaca la grasimi si tot asa pana ce se regleaza bine organismul si dispare apetitul nesanatos cauzat de obiceiurile noastre alimentare trecute.

4. Jurnalul alimentar, stimuli diversi pentru automotivare si suportul acordat intre membrii familiei pot face minuni pentru o cura de slabit, obiectivul final fiind bineinteles obtinerea unui respect crescut fata de propria persoana.

5. Consumati multa apa si nu uitati sa va pregatiti in avans recipiente curate cu apa bine fiarta, racita si filtrata corespunzator. Alternativ puteti adauga si cativa stropi de suc proaspat de lamaie la fiecare pahar pentru a gusta cu placere apa de toate zilele. Nu uitati, 8-10 pahare minimum pe zi inseamna foarte mult pentru cura voastra de slabit.

6. Pentru a reusi sa serviti masa in conditii optime chiar si atunci cand nu va aflati acasa, pregatiti-va din timp pachete de hrana rece cu sandvisuri si salate sanatoase, apeland la paine integrala, branzeturi, iaurt, ceai verde sau rosu, unt de arahide, salate la alegere, migdale, seminte etc.

7. Feriti-va de alcool, iar daca doriti sa consumati ceva alcool atunci limitati-va la portiile zilnice recomandate de nutritionisti. Preferati totusi vinul rosu (cate un pahar pe zi) si chiar si berea, dar nu mai mult de 250 ml pe zi.

8. Pentru a slabi fara urmari grave asupra organismului vostru, puneti intotdeauna accentul pe alimentele pline de nutrimente si sarace in calorii si, garantat, veti da jos si kilogramele in plus. Nu fortati la cura de slabit deoarece astfel tot ceea ce se pierde va fi automat castigat la loc ulterior.

9. Ascultati-va organismul si respectati-i cerintele. Daca va este foame intre mese atunci consumati o gustare mai frugala, beti apa daca va este sete si nu uitati sa va odihniti putin atunci cand resimtiti si aceasta nevoie.

10. Nu in ultimul rand, faceti si putina miscare fizica, dar in fiecare zi si de preferat de dis-de-dimineata pentru a pune bine la treaba metabolismul vostru si a reusi sa ardeti mai multe calorii peste zi.

Autor:  Lucia Mihailescu