Site coolinaria.ro

Ce mancam pentru o inima mai sanatoasa si oase mai puternice?


Ce mancam pentru o inima mai sanatoasa si oase mai puternice? Toate femeile au nevoie de o alimentatie speciala pentru a se bucura de o activitate optima a sistemului lor circulator si a reusi sa isi pastreze si un sistem osos puternic, iar caile prin care se pot atinge asemenea obiective de sanatate sunt la indemana oricui, fiind in esenta vorba despre prezenta constanta a anumitor categorii de alimente la dieta pe termen lung.

Protejati-va inima printr-o alimentatie corecta
Activitatea inimii, a vaselor de sange si a intregului sistem circulator va primi intotdeauna un plus prin apelul zilnic la cantitati mici de uleiuri vegetale la prima presa, nu doar uleiul de masline, dar si cel de rapita sau de porumb jucand un rol decisiv in acest sens. Suplimentar, boabele de soia, fructele de avocado, migdalele, unele seminte si nucile aduc la randul lor beneficii mari pentru sanatate si nu e nici asa de greu sa fie procurate din comertul romanesc.

Tot pentru sanatatea sistemului circulator, unele legume au dovedit ca pot echilibra foarte bine activitatea inimii si a vaselor de sange, aici putand fi amintite ceapa si usturoiul, supa de varza, salatele, morcovii cruzi, dar si o serie de fructe precum strugurii, capsunile, fragii, merele sau afinele. Similar cu acestea, dar inca si mai eficace s-au aratat a fi fulgii de ovaz, acestia trebuind practic sa fie mereu prezenti in meniul unei femei tinere, care isi doreste sa mai aiba si copii sanatosi in viitor.

Pentru prevenirea unor inflamatii ale sistemului circulator, painea alba si alte produse din faina alba ar trebui consumate foarte rar, in locul acestora painea integrala si cerealele integrale putand sa combata nu doar inflamatiile organismului, dar oferind si multi antioxidanti mai greu de procurat pe alte cai.

Pestele si migdalele contin cantitati mari de acizi grasi, reduc colesterolul si combat foarte eficient afectiunile sistemului circulator alaturi de uleiul de masline virgin si alte alimente recomandate in acest sens precum usturoiul, fructele de padure sau uleiul si apa din nuca de cocos.

Alimente pentru oase puternice
Pentru un sistem osos puternic si protejat de boala, tot medicii recomanda in mod special alimentele bogate in calciu, magneziu si potasiu, aici existand o varietate fericita de produse care sa poate fi introduse la dieta: salatele, spanacul, zarzavaturile proaspete, legumele boabe, semintele de susan, iaurtul degresat, tofu, lactate degresate si oua.

Toate aceste alimente ar trebui sa fie prezente zilnic la dieta, bucatarii cu experienta putand sa le alterneze ideal in meniurile zilnice pentru a se asigura astfel minimul necesar de nutrimente pentru sanatatea inimii si a sistemului osos. Femeile sunt de regula afectate de boala mai intai in aceste arii ale organismului si de aceea o alimentatie preventiva va combate foarte bine aparitia bolilor circulatorii si de inima, dar si instalarea prematura a unor afectiuni grave ale sistemului osos.

Autor:  Lucia Mihailescu