Site coolinaria.ro

Nu evitati carnea la dieta, dar tineti seama si de riscurile consumului crescut de carne!


Nu evitati carnea la dieta, dar tineti seama si de riscurile consumului crescut de carne! Carnea si derivatele sale nu mai sunt deloc in prezent ceea ce obisnuiau sa fie in urma cu zeci de ani de zile, tot mai multe urme de antibiotice, grasimi suprasaturate, sodiu sau minerale toxice putand sa fie descoperite in carnea animalelor sacrificate de noi la o analiza mai atenta. Toate aceste substante nocive maresc progresiv riscul aparitiei unor boli grave in organismul uman si este intru totul recomandat sa consumam mai putina carne in prezent decat se consuma in trecut.

Savantii in medicina ne atrag atentia de ani buni de zile, si nu intamplator, asupra faptului ca o dieta bogata in carne ne poate scurta viata cu cel putin 10 ani de zile, evidentele medicale aratand foarte clar faptul ca aportul de carne la dieta conduce in scurta vreme la aparitia de boli grave ale sistemului circulator precum ateroscleroza, bolile de inima, hipercolerestomie, hipertensiune arteriala si altele.

Reducerea consumului de carne
Reducand consumul de carne si derivatele sale, este prevenit foarte bine si diabetul, persoanele suferinde deja de aceasta boala fiind obligate practic sa adopte un regim sarac in carne pentru a se descurca multumitor si a face fata cat de cat bolii serioase de care sufera. Alaturi de diabet, medicii ne spun ca toti cei care consuma carne in exces vor avea ulterior de suferit si de boli de rinichi, de afectiuni ale colonului, dar si de infectii grave care se dezvolta mai usor intr-un organism imbuibat cu multa carne.

Prin reducerea consumului de carne si derivate ale sale, se poate experimenta in scurta vreme o imbunatatire a starii generale de sanatate, fiind acum util sa se creasca aportul de legume si fructe la dieta si sa se opteze mai ales pentru proteinele vegetale si mai rar pentru cele din surse animale. Tot astfel, se pierd si multe kilograme suplimentare si se reduc simtitor si o serie dintre inflamatiile grave ale organismului, echilibrandu-se optim si activitatea la nivel hormonal.

Din toate punctele de vedere, a consuma carne in prezent in cantitati mari este considerat de medici drept o masura alimentara de-a dreptul sinucigasa, fiind recomandate si mesele de carne la orice dieta echilibrata, dar numai in cantitati moderate si numai din surse de incredere. Carnea astfel introdusa la dieta este esential sa fie bine fiarta si scursa de grasimi, iar prepararea sa nu e indicat sa includa sosuri, uleiuri vegetale sau orice alte ingrediente care sa mareasca riscurile pe care le aduce consumul de carne asupra sanatatii.

Autor:  Lucia Mihailescu