Site coolinaria.ro

Alimentele care mentin pielea si tenul sanatoase sunt ieftine si la indemana oricarei persoane


Alimentele care mentin pielea si tenul sanatoase sunt ieftine si la indemana oricarei persoane Mai poti uneori auzi din intamplare comentarii pozitive la adresa unor persoane cu aspect modest, dar o piele si un ten de invidiat, multe dintre noi intrebandu-ne care o fi secretul acestor persoane, ca bani suplimentari nu par sa aiba prin buzunare, dar de aratat arata imbietator de proaspat si curat.

In afara de naturaletea oferita de varsta, pielea si tenul pot fi insa ajutate si de o alimentatie corecta, acesta fiind de fapt marele secret al tuturor celor care isi mentin un ten placut si complet natural pana la varste inaintate, ei consumand frecvent doar alimente benefice pentru sanatate si foarte rar meniuri care sa includa si produse procesate, zahar sau tot felul de grasimi suspecte.

Din punct de vedere stiintific, alimentatia favorabila pielii si tenului este incredibil de usor de adoptat, toate produsele recomandate noua de catre medici fiind si relativ ieftine, dar si gustoase si anulandu-ne in acest mod orice scuza am putea avea pentru faptul ca nu intotdeauna ne prezentam la superlativ din acest punct de vedere.

Alimente indicate pentru o piele sanatoasa
Astfel, foarte des propuse noua de catre specialistii in nutritie ne sunt fructele nucifere, unele dintre acestea putand sa dauneze pielii si tenului, dar altele fiind chiar benefice din acest punct de vedere. Alunele, de exemplu, si chiar si nucile consumate in exces pot face si rau, dar migdalele, nuca de cocos si nuca pecan sunt garantat bune si nici nu e nevoie de cantitati mari pentru a simti rapid o certa imbunatatire a aspectului general al pielii noastre.

Ceva mai accesibile decat fructele nucifere amintite anterior, dar la fel de bune pentru frumusete s-au dovedit a fi si zarzavaturile cu frunza lata care, alaturi de patrunjel, vor stimula puternic capacitatea de aparare a organismului, inclusiv pielea reusind sa se apere asa mai eficient de toti agentii care o pot agresa zi de zi.

Fructele de padure alaturi de avocado, kiwi si struguri pot fi adesea alternate la micul-dejun pentru a se oferi pielii multe nutrimente de care are nevoie, in special radicalii liberi fiind mai rapid eliminati cu ajutorul lor si permitandu-se organismului sa aloce resurse suplimentare inclusiv pentru un aspect stralucitor si sanatos al pielii si tenului.

Dintre legume, foarte usor de procurat sunt morcovii, castravetii, rosiile si ardeii grasi, acestea fiind esentiale pentru intretinerea zilnica a pielii, iar alaturi de ele se mai pot introduce la dieta si broccoli, mazare verde, dar nu la conserva sau dezhidratata, sparanghel si alte super-legume pline de substante benefice pentru sanatate.

Uleiul de masline la prima presa este un supliment excelent pentru ten si piele, putandu-se consuma si ca atare si nu doar in salate, 2-3 lingurite minimum pe zi fiind de ajuns pentru a se obtine rezultate bune in acest sens. Suplimentar, si carnea de peste ori pestele conservat in ulei vor oferi multe grasimi la fel de sanatoase pentru tenul si pielea noastra.

De nelipsit la o dieta de frumusete sunt si ouale, iaurtul si bananele, aceste alimente continand si proteine, dar si potasiu precum si alte minerale importante pentru sanatate. Mai mult decat alte alimente, acestea vor ajuta decisiv la refacerea celulelor pielii de fiecare data cand lipsa de hidratare sau factorii de poluare risca sa degradeze serios acest organ al vostru.

Desi inca aflate sub studiu, tot mai multe dintre studiile savantilor in medicina arata ca un aport crescut de biotina (vitamina B7) in alimentatie poate fi deosebit de benefic si pentru sanatatea tenului si nu doar a parului si a unghiilor, de aceea unii nutritionisti incepand sa recomande des consumul zilnic de cereale integrale fara zahar sau alti aditivi, lapte degresat, carne de pasare, peste oceanic si produse organice din soia pentru a se creste astfel cantitatile de biotina din organism.

Nu in ultimul rand, consumul marit de apa bine filtrata precum si consumul zilnic de ceai neindulcit protejeaza nu doar tenul si pielea, dar si organele interne de accidente si reduc simtitor riscul aparitiei inflamatiilor in organismul vostru. Toxinele alimentare si agentii poluanti afecteaza in primul rand pielea, dar apa si ceaiul vor preveni zilnic asemenea atacuri cu mare, mare succes.

Autor:  Lucia Mihailescu