Site coolinaria.ro

O dieta pentru lenesi inspirata de celebra Zone Diet


O dieta pentru lenesi inspirata de celebra Zone Diet Persoanele care isi doresc sa piarda in greutate fara a-si mai bate capul cu toate detaliile unei diete serioase de slabit pot apela alternativ si la dieta "pentru lenesi" croita dupa principiile celebrei diete Zone, care ne recomanda o ratie constanta de 40% carbohidrati, 30% proteine si 30% grasimi pentru fiecare masa, servita in fiecare zi de catre cei care doresc sa slabeasca pe termen mediu si lung.

Micsorarea portiilor de mancare
Respectand aceleasi proportii, dieta Zone poate fi "ajustata" pentru toti cei care nu au prea multa rabdare, dar dau dovada de o vointa de fier, pentru aceasta fiind recomandat mai inainte de orice sa se procure niste platouri si farfurii adanci pentru servirea meselor de dimensiuni mai mici decat cele folosite in mod obisnuit pentru aceasta activitate.

Limitandu-se astfel portiile din start prin "micsorarea" recipientelor de servit masa, se pot obtine rezultate bune in timp scurt, dar va fi totusi obligatoriu sa nu se sara peste nici o masa a zilei, ca sa nu apara imboldul de a manca mai mult la masa urmatoare. Micul dejun este obligatoriu si trebuie servit in fiecare dimineata, dupa maximum o ora de la desteptare.

Ce trebuie sa mancati
Foarte important pentru aceasta dieta "a lenesilor" este ca fiecare masa sa includa acelasi procent de nutrimente respectiv 40-30-30, asa cum s-a aratat mai sus, totalul meselor zilnice fiind de 3, iar intre acestea fiind permise si doua gustari moderate pentru a se potoli foamea dintre mese si a se putea consuma doar portiile mai mici propuse din start pentru mesele principale.

Painea alba, pastele fainoase, cerealele si alimentele cu amidon nu au ce cauta la aceasta dieta de slabit sau la orice alta dieta pentru pierderea in greutate, aceste produse trebuind sa fie inlocuite cu legume, zarzavaturi si fructe, care sa constituie baza ingredientelor pentru preparatele servite peste zi. Apa si multe lichide sunt de asemenea obligatoriu de consumat in cantitati mari, iar cafeaua si in special alcoolul trebuie drastic limitate macar pe perioada mentinerii acestei diete de scurta durata.

Procurarea proteinelor pentru fiecare masa poate da uneori batai de cap, dar daca se au in vedere surse variate de proteine, atunci lucrurile nu mai sunt atat de complicate, aici fiind bine sa se alterneze la mesele zilnice carnea de pasare sau de peste cu oua si in special albusuri de oua, legume boabe, tofu, carne slaba, fara pic de grasime, branzeturi moi si/sau iaurt degresat.

De gatit e bine sa se gateasca totul prin fierbere, aburi sau la cuptor, preparatele la gratar fiind permise, dar nu in fiecare zi si, desigur, gatite in absenta uleiului vegetal. Uleiul de masline este si acest permis, dar nu in cantitati mari, pentru procurarea alternativa a grasimilor fiind recomandat sa se apeleze si la seminte de floarea-soarelui, susan, in, etc. ori la nuci, migdale, avocado si alte surse sanatoase de grasimi.

Ce faceti dupa dieta
In acest mod se pot pierde in greutate cateva kilograme bune in doar 10 zile, ulterior fiind indicat sa se pastreze aceste noi obiceiuri alimentare sanatoase si pe viitor, dar sa se mareasca usor portiile la masa ori sa se mai introduca inca o masa pe parcursul zilei pentru a se evita astfel dezechilibrele de ordin alimentar.

O dieta pentru lenesi va include nu mai mult de 1500 de calorii pe zi datorita recipientelor mai mici de servit masa, iar daca se investeste suficienta vointa atunci si rezultatele vor fi multumitoare, putandu-se repeta un asemenea plan alimentar de soc in fiecare luna, dar numai pentru maximum 10 zile.

Autor:  Lucia Mihailescu