Site coolinaria.ro

Cateva trucuri pentru cumparaturi inteligente


Cateva trucuri pentru cumparaturi inteligente Daca sunteti o cumparatoare asidua din supermarket, ati remarcat cu siguranta ca ultimele bonuri de la casa de marcat au cam crescut in ultima perioada.
Va intrebati care ar fi cauza si va ganditi sa incepeti sa faceti putina economie. Ei bine, este usor; trebuie doar sa reganditi strategia pentru cumparaturi!

Sosurile preparate
Intrebarea este simpla: de ce? Bineinteles, impresia este ca ati castigat ceva timp, dar cele cateva minute pe care le castigati va costa cam scump! Un borcan de sos gata preparat va costa intre 12 si 15 lei, un pret ridicat tinand cont de pretul materiilor prime folosite la prepararea lui.
Ce putem face? Cumparati o cutie de rosii in suc de rosii pe care o gasiti si la un pret de 2-3 lei si incercati sa va preparati singure un sos, adaugand cateva arome de cimbru, rozmarin, usturoi sau busuioc, pe care le gasiti la pliculet. Puteti adauga, de asemenea, cateva ciuperci si ceapa, iar sosul va fi cu mult mai sanatos, gustos, dar si economic fata de sosurile gata preparate din supermarket. Acestea pot avea chiar un adaos mare de zaharuri sau de E-uri.
Pentru a castiga timp in cursul saptamanii, preparati o cantitate de sos mai mare in timpul week-endului si pastrati-o in frigider intr-o caserola, putand sa folositi din ea putin cate putin la diferitele feluri de mancare pe care le pregatiti: paste, lasagna, musaca, tocanite, orez, etc.

Apa plata si painea feliata
Sunteti un fan al apei minerale? Mergeti zilnic la supermarket sa va cumparati painea feliata pentru sandwich-uri si o sticla de apa plata? Acestea sunt lucruri indispensabile veti spune.
Ce putem face? Intr-adevar, aceste produse sunt absolut indispensabile. Va sugeram sa faceti o mica investitie cumparand un aparat de feliat, care va va fi util nu numai la feliatul painii, ci si al branzeturilor si a mezelurilor preferate.
Iar apa plata este foarte sanatoasa, dar veti economisi cumparand un bidon cu capacitate mai mare (de ex 10 l) care va scuteste sa mergeti zilnic la supermarket.

Amestecul de condimente
Gasim in raioanele de condimente diferite tipuri de amestecuri de ierburi si plante aromatice. Este minunat, politica de marketing a firmelor producatoare functioneaza perfect, ambalajul este seducator, dar... diferenta se vede in buget.
Ce putem face? In prima etapa, renuntati la plicurile sau pungutele de condimente deja preparate, care uneori contin o multime de sare si de aditivi nesanatosi pentru o alimentatie corecta.
Cumparati condimentele separat sau pregatiti-va din toamna rezervele pentru iarna si pana la noua cultura. Verdeturile puteti sa le procurati din piete, toamna este bogata la noi si tarabele taranilor ne rasfata cu verdeturi extraordinar de proaspete, iar pretul este modic. Spalati-le, puneti-le in pungute si introduceti-le in congelator. Altele se pot pune la uscat, urmand retete vechi pe care le folosea si bunica.
In cazul in care alte plante aromatice nu sunt de gasit la piata, apelam la pungutele de condimente din supermarketuri, cele simple, neamestecate. Aceste condimente se vor pastra mult mai mult timp si ne condimentam mancarurile dupa propriul gust, ceea ce va da mai multa placere.

Produsele de marca
Pentru anumite produse nu este necesar sa punem accentul pe marca, doar pentru ca ambalajele sunt diferite de cele care sunt la promotie sau care sunt marca supermarket-ului. Produsul in sine ramane acelasi, indiferent de eticheta. De cele mai multe ori platim reclamele din media, spatiul alocat in supermarket, taxele de galantar, etc. Mai ales ca aceleasi supermarket-uri etaleaza produse sub marca lor proprie. Incercati sa va procurati macar o data aceste produse si veti vedea ca nu exista o diferenta asa mare.
Ce putem face? Ganditi-va care va sunt prioritatile, facandu-va de acasa o lista pentru cumparaturi. Pastrati marca exclusiv pentru produsele a caror calitate este importanta. Puteti sa va faceti o placere luandu-va produsele care conteaza cel mai mult pentru Dvs.

Autor:  Maria Raducu