Site coolinaria.ro

Unele alimente bune pentru slabit ne pot proteja eficient si de boala!


Unele alimente bune pentru slabit ne pot proteja eficient si de boala! Fata de 2011, anul acesta va aduce multe plusuri, inclusiv pentru dietele echilibrate de slabit, si este imbucurator sa auzim acest lucru, mai ales de cand producatorii alimentari se lupta din greu pentru a ne oferi produse mai ieftine, dar si mai sanatoase.

In 2012, dietele de slabit vor pune foarte mult accentul pe exploatarea resurselor pietei agro-alimentare, in acest sens nutritionistii urmand sa ne recomande mai ales acele alimente sanatoase, pline de nutrimente si sarace in calorii care ne vor ajuta sa pierdem kilogramele suplimentare fara a ne imbolnavi.

Dintre aceste alimente-vedeta ale anului 2012, urmatoarele produse sunt calduros recomandate deopotriva de nutritionisti si de medici si pot fi procurate la preturi convenabile si in magazinele din Romania, unde si-au facut aparitia pe rafturi inca din anii trecuti:

1. Faina integrala si faina neagra din cereale
Foarte sanatoase si numai bune pentru masina de facut paine, aceste sortimente de faina permit sa ne preparam noi, cu ingredientele cele mai de calitate, o paine nutritiva si plina de fibre alimentare. Suplimentar, tot din faina integrala se mai pot prepara turte delicioase, batoane cu diverse seminte nutritive si alte sortimente de brutarie, la alegere.

2. Pastele integrale
Introduse cu moderatie la masa, aceste alimente ajuta si la slabit, dar ofera si o serie de vitamine si minerale necesare organismului nostru si pot fi un supliment foarte sanatos la mesele noastre zilnice mai ales daca stim sa preparam si un sos delicios cu rosii.

3. Ouale organice
Daca vi le puteti procura la un pret cat de cat convenabil, atunci ati reusit sa va completati meniul cu una dintre cele mai complete surse de nutrimente din toate alimentele de origine animale. Ouale organice sunt recomandate pentru toata lumea si pot sa echilibreze mai ales organismul persoanelor care nu consuma deloc nici carne si nici alte produse animale.

4. Legume boabe
Fasolea, mazarea, nautul si alte legume boabe nu pot lipsi din meniul nostru si se gasesc din fericire la preturi foarte convenabile mai prin orice magazin. Atentie totusi la mazarea procesata, dezhidratata sau congelata si de asemenea atentie la unele sortimente de fasole care pot fi periculoase prin consumul lor indelungat.

5. Iaurtul
Acesta este alimentul "campionilor" si va ramane probabil multa vreme in topul produselor recomandate deopotriva pentru o cura de slabit si pentru sanatate. Se recomanda totusi consumul de iaurt degresat si procesat cat mai putin, fara aditivi, zahar si alte ingrediente suspecte. Feriti-va de asemenea de produsele preparate cu iaurt congelat.

6. Uleiurile vegetale la prima presa
Cu putina munca de cautare, cele mai bune sortimente de uleiuri vegetale virgine pot fi gasite la preturi destul de convenabile si in magazinele romanesti. Avantajul dat de asemenea uleiuri vegetale se regaseste in bogatia de nutrimente esentiale prezente intr-o singura lingura de ulei si e mare pacat atunci cand se face risipa sau se gateste la temperaturi inalte cu aceste produse alimentare. Singura exceptie este uleiul de rapita, care nu se stie de ce inca se comercializeaza la preturi infiorator de mari si pe la noi.

7. Laptele degresat
Un excelent agent de hidratare a organismului, laptele degresat se regaseste pe piata in varietati foarte largi, unele dintre acestea fiind si deosebit de sanatoase si de asemenea cu un continut foarte mic de grasimi.

8. Seminte si fructe nucifere
Migdale, fistic, nuci de toate soiurile, alune de copac, cocos, seminte de susan, de in, de mustar, de floarea soarelui, etc. toate acestea sunt disponibile in magazinele romanesti, fiind treaba noastra sa le alegem pe cele mai de calitate sau sa optam alternativ pentru variantele lor BIO. In cantitati mici, dar consumate zilnic, asemenea produse sunt o excelenta sursa de vitamine, minerale si fibre alimentare si nu trebuie neglijata importanta lor pentru sanatate si pentru marirea ratei metabolice.

9. Condimente proaspete si uscate
Nici o cura de slabit nu se poate tine fara asemenea condimente care pot schimba mult in bine gustul fad al alimentelor din surse vegetale, suplimentar astfel organismul primind un binevenit aport de antioxidanti care sa il ajute sa arda caloriile mai rapid si sa se protejeze mai bine de boala.

10. Nu in ultimul rand, apa plata din comertul romanesc va exista anul acesta intr-o diversitate nemaiintalnita, astfel fiecare putand sa se asigure ca va consuma apa de calitate si la preturi foarte convenabile. Nu e recomandat insa sa optati pentru apa minerala, fie aceasta si partial decarbogazificata, si nici pentru sortimentele suspecte de apa indulcita sau tratata cu o serie de aditivi alimentari greu de pronuntat.

Autor:  Lucia Mihailescu