Site coolinaria.ro

Protejeaza-ti tenul si elimina inflamatiile din organism cu urmatoarele categorii de alimente!


Protejeaza-ti tenul si elimina inflamatiile din organism cu urmatoarele categorii de alimente! Pentru femeile de toate varstele, tenul poate fi protejat eficient inclusiv prin mijloace alimentare, iar dieta cea mai potrivita in acest sens ramane clasica dieta alcalina, care sa includa zilnic multe dintre alimentele cu certe proprietati antiinflamatorii.

Alaturi de sursele alimentare care pot asigura din belsug necesarul de vitamine si minerale de care are nevoie organismul feminin, este deci ideal daca se opteaza zilnic si pentru includerea la toate mesele principale a unor alimente antinflamatorii, lista acestora fiind foarte lunga, iar accesibilitatea lor suficient de larga incat sa nu reprezinte o problema pentru bugetul alocat alimentatiei.

Carnea slaba si ficatul, ouale si iaurtul degresat, legumele, salatele, spanacul, semintele de in, uleiul de masline, broccoli, avocado, pestele sau fructele se stie ca trebuie sa apara zilnic in meniul unei femei, aici regasindu-se fierul atat de necesar, calciul, vitaminele din gama B sau magneziul, dar suplimentar si alte categorii de alimente ar trebui consumate des pentru o piele mai frumoasa si mai putine inflamatii in organism:

1. Morcovii
In cantitati moderate, sucul de morcovi simplu sau combinat cu suc de mere ori de citrice, si de asemenea morcovul dat prin razatoare este un excelent supliment alimentar cu efecte antiinflamatorii si va garanta un aspect sanatos si stralucitor al tenului vostru.

2. Bananele
Bogate in biotina, dar si alte vitamine importante, bananele nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia zilnica a unei femei, nefiind nevoie de cantitati mari pentru a se resimti din plin rezultate spectaculoase pentru aspectul pielii, al parului si al unghiilor.

3. Rosiile
Procurate din surse pe cat posibil organice, rosiile ofera si biotina, dar si licopina si vor preveni degradarea celulelor din organism, inclusiv degradarea pielii sub actiunea razelor solare si a factorilor de poluare.

4. Seminte nutritive
Semintele de floarea-soarelui ofera vitamina E, cele de dovleac contin zinc, iar semintele de mustar sunt numai bune pentru sanatatea sistemului circulator. Consumate in cantitati mici, dar zilnic aceste seminte vor aduce un plus de sanatate pentru pielea voastra.

5. Ceaiul verde
Cate 1-2 cesti de ceai verde servite in locul obisnuitei cesti de cafea pot preveni foarte eficient degradarea pielii odata cu inaintarea in varsta si veti reduce astfel si multe dintre inflamatiile organismului, care va suparau altadata frecvent.

6. Pepenele galben
Uitati prin colturile aprozarelor si a pietelor agro-alimentare, se afla pepenii galbeni, disponibili pe toata perioada anului, dar si neglijati adesea de catre cumparatorii care par sa dispretuiasca aspectul modest al acestor fructe de exceptie. Pepenele galben merita totusi consumat cat de des posibil atat pentru continutul sau mare de vitamina A si C cat si pentru certele proprietati antiinflamatorii pe care le are.

7. Uleiuri vegetale la prima presa
Uleiul de masline, uleiul de rapita, uleiul de nuca de cocos si multe alte uleiuri sanatoase va asteapta pe rafturile magazinelor, putandu-se alterna fericit la dieta astfel de surse excelente de grasimi sanatoase, care fac mult bine organismului atunci cand se consuma in cantitati mici si zilnic la dieta. Producatorii le ofera inclusiv in varianta lor de 250ml, in acest mod putand fi procurate fara probleme chiar si de persoanele care nu beneficiaza de un buget alimentar mai mare.

8. Nucile
Miezul de nuca este bun daca se consuma ca atare si este bun daca se introduce si la gatit si va oferi o serie de acizi grasi esentiali, foarte benefici pentru aspectul sanatos al pielii.

9. Branzeturile moi
Acestea sunt prezente in magazine la preturi putin cam mari, dar chiar si daca se vor consuma in cantitati mai mici tot vor aduce un plus de sanatate si vor echilibra simtitor aciditatea organismului vostru.

10. Apa filtrata si declorinata
Responsabila in buna masura pentru aspectul nesanatos al tenului si a pielii in general, apa potabila de la robinet si cea folosita pentru spalat este mai mereu sub standardele asteptate, iar instalarea de filtre pentru declorinare si filtrare va aduce schimbari foarte importante atat pentru aspectul vostru cat si pentru sanatatea voastra. Un astfel de filtru casnic costa in medie cam 600-700 de lei si va putea fi folosit chiar si 2 ani de zile, marind considerabil calitatea vietii voastre.

Autor:  Lucia Mihailescu