Site coolinaria.ro

Ce trebuie sa stii despre fast-food


Ce trebuie sa stii despre fast-food Desi fast-food-ul poate fi foarte gustos, pe atat este de nesanatos. Insa, pe cat posibil, daca mergi la fast food, indiferent din ce motive: placere, distractie, iesire cu prietenii, pentru ca sunt produsele ieftine, pentru ca nu ai timp sa gatesti etc, este foarte important sa nu transformi asta in ceva obisnuit si sa apelezi doar din cand in cand la acest tip de mancare.
Foarte important este si ca nu cumva sa mananci fast food seara, pana in orele amiezii este cel mai bine. Aceste produse contin atat de multe calorii, incat daca mananci seara totul se va depune, pe cand daca mananci pana in amiaza, mai ai sansa ca prin miscare pe parcusul zilei sa mai scapi de ele.

- O singura portie de fast food poate ajunge intre 1.100 si 2000 de calorii; este exact numarul de calorii pe care o persoana are nevoie sa le asimileze intr-o singura zi, nu dintr-o portie.

- Afacerea fast food a prosperat atat de bine si mult datorita faptului ca au preturi atat de scazute, incat au ajuns sa dubleze sau in unele cazuri chiar sa tripleze cantitatea oferita clientului, doar in a-l ispiti sa dea un banut in plus pentru o portie dubla. Crezand ca faci o economie cu o portie dubla, uiti ca trupul tau nu are nevoie sa manance atat de mult si iei cateva kilograme in plus pe gratis.

- Au inceput sa se axeze mult pe a-si vinde produsele copiilor oferindu-le cadouri, spatii de joaca, locuri speciale de serbari a aniversarilor. Pe scurt, ii pot indoctrina de mici cu produsele fast food.

- Se cunoaste faptul ca folosesc tot felul de ingrediente, care de care mai toxice, pentru prezervarea sosurilor si a alimentelor cat mai mult timp si o multime de aditivi pentru a pastra aspectul artificial de prospetime a felurilor de mancare oferite.

- Uneori un burger care tie ti se pare obisnuit contine o combinatie de carne de la 20 de animale diferite, nu de la unul singur (riscuri mari de a contacta o bacterie nedorita)

- Fast food-ul ingrasa intrucat contine foarte multe calorii de o calitate extrem de slaba, ceea ce produce dezechilibre nutritive si chiar dependenta.

- Snack-urile si sucurile contin hidrati de carbon si zahar procesate industrial, care au efect energizant imediat, dar dupa consum se instaleaza o stare de moleseala aparuta datorita faptului ca glucidele extrase se transforma in calorii.

Autor:  Raluca Rusu