Site coolinaria.ro

Pentru o inima sanatoasa... mananca nuci!


Pentru o inima sanatoasa... mananca nuci! Nucile sunt un mare ajutor pentru o inima sanatoasa. Pentru a avea parte de o sanatate de fier, trebuie sa includem nucile in dieta noastra. Nu sunt scumpe, pot fi usor de obtinut si contin nutrienti si grasimi nesaturate. In plus, le putem folosi si drept inlocuitor atunci cand ne este pofta de snacks-uri.

Nuci, migdale, alune - toate contin nutrienti importanti ce ajuta la o functionare sanatoasa a inimii noastre. Nucile pot reduce nivelul colesterolului, care este factorul ce determina multe dintre bolile inimii. Ele reduc cu mult riscul de a se forma cheaguri de sange ce pot produce atacuri de cord si usureaza circulatia sangvina.

De ce sunt bune nucile?
- pentru ca contin grasimi nesaturate ce reduc colesterolul;
- sunt bogate in omega-3 ce ajuta inima in reglarea batailor, evitand astfel stopurile cardiace;
- contin fibre, care te fac sa te simti satul si iti taie pofta de mancare, ajutandu-te sa slabesti si prevenind aparitia diabetului.

Vitamina E din compozitia sa ajuta la mentinerea sanatoasa a arterelor principale in transportul sangelui catre inima. Pentru ca acestea sunt supuse unor presiunii uriase, vitamina E ajuta la protectia lor, mentinandu-le sanatoase si previne ingustarea lor, care ar duce la aparitia durerilor din piept.
L-arginine este o substanta continuta de nuci ce imbunatateste rezistenta peretilor arteriali, favorizand si mentinand flexibilitatea acestora si astfel avand un risc mai mic in formarea cheagurilor ce pot bloca circulatia sangelui catre inima.

Atentie! Nucile, pe cat de bune sunt pentru inima, contin multe grasimi, iar asta se traduce in multe calorii (alunele contin cam 163 de calorii, iar nucile in jur de 183 de calorii), deci trebuie consumate cu masura.
Daca exagerati cu consumul acestora, o sa va ingrasati. Insa, daca va mentineti la un consum de aproximativ 45 de grame pe zi, este suficient pentru a ajuta inima sa se mentina sanatoasa si puternica.

Autor:  Raluca Rusu