Site coolinaria.ro

Secretele vinului se gasesc intr-un pahar


Secretele vinului se gasesc intr-un pahar Un pahar de vin mereu va umple cupa tacerii, zambetele vor fi mai dese si lumea ce parea prea fitoasa sa vorbeasca acum are dezlegare la limba. Dar, cel mai bine spune Cicero: "Oamenii sunt ca vinul: timpul ii acreste pe cei rai, dar sporeste calitatea celor buni." Insa sunt cateva mici secrete despre vin pe care mereu trebuie sa le ai in vedere:

- Vinul nu se incalzeste si nici nu se adauga prea multe cuburi de gheata in el pentru ca isi pierde din gust.

- Vinul nu provoaca dureri de cap (decat daca ai baut prea mult)! Ce provoaca dureri de cap insa este vinul de o calitate proasta.

- Cand esti in oras, niciodata nivelul vinului din propriul pahar nu trebuie sa depaseasca jumatatea acestuia.

- Daca esti musafir, niciodata sa nu iti torni singur vin in pahar: este total nepoliticos si nepotrivit, cel mai bine este sa lasi gazda sa faca acest lucru.

- Atunci cand incerci sa iti dai seama de calitatea unui vin, trebuie sa analizezi transparenta culorii, mirosul acestuia, iar apoi gustul.

- Vinul se ofera cadou doar atunci cand mergi la prieteni foarte apropiati si in niciun caz nu se ofera persoanelor care sunt mai mult cunostinte decat apropiati.

- Vinul contine antioxidanti ce au ca rol protectia celulor sanatoase, prevenind astfel atacurile de cord.

- Acesta contine si resveratrol, care are proprietati anti-cancerigene si inhiba raspandirea celulelor bolnave in zonele sanatoase.

- Vinul are ca efect si subtierea sangelui, oprind astfel trombocitele sa se alipeasca (acestea fiind principalele celule ce formeaza cheagurile de sange care duc la aparitia infarctului).

- Un pahar de vin de 125 ml contine aproximativ 80 de calorii. Vinul alb este cel care contine cele mai putine calorii si astfel eviti sa iei in greutate.

Insa, nu trebuie sa uitam niciodata ca vinul asimilat in cantitati mari reduce capacitatea de concentrare si, atentie, incetineste activitatea cerebrala, iar reflexele ajung aproape de zero. Unul-doua pahare de vin pe zi sunt mai mult decat suficiente.

Autor:  Raluca Rusu