Site coolinaria.ro

Dieta Fricker va sugereaza asumarea pe termen lung a unui stil de viata cu adevarat sanatos


Dieta Fricker va sugereaza asumarea pe termen lung a unui stil de viata cu adevarat sanatos Creata de doctorul francez Jacques Fricker, dieta care ii poarta acestuia numele este o abordare etapizata a unei cure de slabit pe termen lung, intr-o prima faza propunandu-se un program rapid de pierdere in greutate care se intinde pe durata a 8 saptamani, iar intr-o a doua faza continuandu-se scaderile in greutate, dar in baza unui program alimentar mai moderat, care sa nu solicite prea tare organismul in lunile lungi care vor urma primei faze a dietei Fricker.

Initial, dieta Fricker va elimina temporar painea, dulciurile si alimentele bogate in amidon, introducand insa multe preparate pline de proteine, sarace in calorii, dar si bogate in antioxidanti precum pestele, ouale, carnea fara grasimi, legume, fructe si cantitati mici de lactate degresate. In acest mod, doctorul Fricker garanteaza pierderi rapide in greutate, in doar 8 saptamani putandu-se da jos chiar si 10-12 kilograme daca se urmeaza cu seriozitate toate principiile propuse in aceasta prima faza a dietei sale.

Dieta Fricker - etapa 2
Ulterior, scaderea in greutate se va intampla intr-un ritm mai lent, dar si constant, doctorul Fricker propunand pentru a doua faza a dietei sale masuri alimentare simple, care sa mentina restrictiile propuse initial, dar crescandu-se usor portiile la masa si de asemenea aportul de lichide si fibre alimentare. Toate categoriile de nutrimente sunt prezente acum in alimentatia zilnica, astfel incat sa nu se poate discuta despre efecte secundare neplacute la o asemenea dieta de slabit pe termen foarte lung.

Intre propunerile culinare ale autorului pentru ambele faze ale dietei sale, se numara foarte multe retete bine echilibrate in nutrimente, in special pentru a doua parte a dietei Fricker putandu-se observa prezenta unor preparate bine diversificate si simplu de gatit, care sa nu genereze sub nici o forma frustrarile specifice unei diete clasice de slabit. Mare parte dintre aceste preparate pot fi consumate de toata familia, in acest mod facandu-se economii nu doar la timpii de gatit, dar si la bugetul alocat alimentatiei lunare.

Fiind francez, doctorul Jacques Fricker nu uita sa ne recomande si cate un pahar de sampanie care sa insoteasca perioadele mai dificile ale dietei propuse, in acest mod totul urmand sa se prezinte mai "roz" chiar si atunci cand obiceiurile alimentare gresite din trecut incearca sa ne abata de la principiile sanatoase ale dietei de slabit Fricker.

Foarte riscant pentru toti cei care vor urma aceasta dieta si vor inregistra intr-adevar pierderi serioase in greutate va fi sa renunte la jumatatea drumului, revenindu-se adica la vechile practici de servire a meselor zilnice, pentru acestia fiind foarte probabil sa se puna la loc kilogramele pierdute cu atatea sacrificii in primele 8 saptamani de dieta fortata.
Acesta este motivul pentru care e bine sa se inteleaga din start faptul ca o asemenea dieta se va tine pentru cel putin 1 an de zile si chiar pentru restul vietii, doar asa putandu-se cu adevarat vorbi despre atingerea deplina a obiectivelor celor care vor cu adevarat sa slabeasca.

Autor:  Lucia Mihailescu