Site coolinaria.ro

Mancare pentru un creier sanatos!


Mancare pentru un creier sanatos! Sunt alimente ce au un efect imediat in imbunatatirea functiilor de baza a creierului. Acestea ne ajuta la imbunatatirea vaselor de sange din creier si la o mai buna functionare a celulelor nervoase. Chiar si numai prin asimilarea anumitor produse, putem dispune de abilitatea creierului nostru la maxim: o concentrare puternica, o memorie ce poate functiona la viteza luminii, reactii mult mai agile si rapide.

Una dintre aceste conditii este sa introducem in mancarea noastra saptamanala omega-3, care se gaseste in peste. Printre alte alimente ce pur si simplu sunt un fel de energizant pentru mintea noastra se regasesc urmatoarele: banane, avocado, brocoli, branza, puiul, oua, lapte, portocale, fasole, cartofi, iaurt.

Inamicii numarul 1 ai creierului:
Alcoolul nu face decat sa omoare intr-un mod lent celule din creier. Consecintele oarecum evidente ale consumului de alcool sunt pierderea memoriei si dezechilibrarea, dar in timp se poate ajunge chiar la pierderea contactului cu realitatea.

Nicotina poate deveni un obstacol in circulatia corecta a sangelui catre creier, impiedicand transportul necesar de glucoza si oxigen, esentiale pentru o buna functionare a creierului. Consecintele ar putea fi: excese de oboseala, lipsa de concentrare si chiar stari de depresie.

Grasimea consumata in exces poate avea acelasi efect ca nicotina, doar ca aceasta provoaca suplimentar si boli cardiace si duce la formarea in sange de cheaguri periculoase, putand bloca artere importante catre inima.

Cele trei elemente de mai sus sunt extrem de periculoase si depinde doar de tine cum vei lupta impotriva acestora. Cea mai usoara metoda ar fi sa reduci sau chiar sa elimini complet din consumul tau alcoolul, nicotina si grasimile in exces.

Nu ignora in mesele saptamanale prezenta fructelor, in special grepfruit, mere sau cirese, dar nici orezul, cartofii si morcovii nu ar trebui sa lipseasca. Asta intrucat creierul trebuie stimulat prin alimentatie si determinat sa isi foloseasca la maxim capacitatea. Este de datoria noastra sa ne tratam corpul precum un templu, cu atat mai mult cu cat un corp sanatos, insotit de o minte sanatoasa, te transforma intr-o persoana increzatoare, puternica, care mereu va sti ce vrea, cum sa obtina aceste lucruri si cum sa isi traiasca viata frumos si fericit.

Autor:  Raluca Rusu