Site coolinaria.ro

Dieta de detoxifiere special creata pentru organismul femeilor


Dieta de detoxifiere special creata pentru organismul femeilor Nutritionista Natalia Rose, care a oferit lumii intregi celebra dieta de detoxifiere cu alimente crude (Raw Food Detox Diet) vine din nou in atentia comunitatii stiintifice de data aceasta cu o dieta speciala de detoxifiere pentru organismul femeilor, menita sa stimuleze in bine sanatatea, dar si sa contribuie la obtinerea unei siluete mai suple.

Pentru femeile moderne, stilul de viata adoptat pe termen lung le poate compromite definitiv sanatatea sau, dimpotriva, poate sa le aduca mari beneficii in planul sanatatii fizice si mentale, astfel incat a opta mereu pentru schimbari inspirate in plan alimentar si de viata este esential pentru oricare femeie din zilele noastre.

Detoxifierea este doar un prim pas in acest sens, dar si unul foarte important, din perspectiva nutritionistei Natalia Rose fiind obligatoriu sa se pluseze mult pe alimentele alcaline, care vor diminua mult atat aciditatea organismului cat si prezenta crescuta a microorganismelor periculoase pentru intestine si tesuturi asa cum sunt anumite ciuperci si substante prezente in faina alba, cereale, nuci, alune, mierea de albine si chiar unele fructe.

Pentru femei, a "infometa" periodic temuta Candida albicans si a-i limita astfel abilitatea de a se inmulti peste masura este o masura obligatorie la dieta de peste an, din acest motiv primul pas recomandat pentru detoxifierea organismului incluzand reducerea drastica si periodica din alimentatie a cerealelor, alunelor, dulciurilor si lactatelor, care este inca si mai eficienta daca se supravegheaza cu atentie si gustarile cu risc dintre mesele principale.

In al doilea rand, o crestere a aportului de alimente crude pe toata perioada dietei de detoxifiere, care tine aproximativ 30 de zile, va cobori simtitor si aciditatea organismului, mai ales daca se opteaza frecvent pentru legume si zarzavaturi si de asemenea sucurile de casa obtinute din aceste produse naturale.

Mancarea gatita nu trebuie eliminata insa de la dieta de detoxifiere ci, dimpotriva, este necesara la fel ca si alimentele crude, dar se va pune si aici accentul pe preparatele alcaline, gatite de preferat la cuptor fara zahar, miere de albine sau uleiuri si grasimi in exces.

Natalia Rose chiar atrage atentia asupra faptului ca o dieta de detoxifiere bazata exclusiv pe alimente crude si sucuri de casa este periculoasa pentru organismul feminin, din acest motiv dieta trebuind sa includa si alimente gatite si sa se intinda pe durata unei intregi luni de zile, nu foarte diferit de modul in care romancele s-au obisnuit de multa vreme sa tina postul cel lung al Pastelui crestin.

Alimentele recomandate pentru o astfel de dieta corecta de detoxifiere includ mai inainte de orice legumele si zarzavaturile crude, sucurile de casa, multe legume gatite la cuptor, dar nu din cele bogate in amidon, branza de capra, avocado, ouale organice in cantitati limitate, ciocolata neagra, pseudocereale precum hrisca, meiul sau quinoa, fructe de mare, produse organice din soia si chiar si peste, dar gatit exclusiv la cuptor sau prin fierbere, fara prajire.

Apa plata si ceaiurile usoare din plante, care nu forteaza organismul sa elimine prea multe toxine dintr-o data sunt de asemenea esentiale si pentru dieta "Detox for Women" (i.tr. Detoxifiere pentru femei) a nutritionistei Natalia Rose, fiind permise din belsug si sucurile din legume si zarzavaturi si chiar si cantitati moderate de fructe foarte sarace in zahar si incarcate cu apa. Vinul rosu este si aceste permis, dar mai degraba ca o tratatie de zile mari decat recomandat pentru consumul sau regulat, zi de zi.

O dieta simplu de urmarit de catre orice femeie care isi doreste sa elimine periodic mare parte din toxinele care ii incarca organismul, dieta "Detox for Women" este un hibrid intre o dieta pe baza de alimente crude si o dieta clasica de detoxifiere, fiind si o dieta utila pentru prevenirea si eliminarea distrugatoarei Candida albicans. Primind note mari din partea majoritatii savantilor in nutritie, "Detox for Women" poate fi consultata in detaliu si procurata online la adresa de Internet detoxtheworld.com.

Autor:  Lucia Mihailescu