Site coolinaria.ro

Dieta pentru frumusete si intinerire de numai 6 saptamani


Dieta pentru frumusete si intinerire de numai 6 saptamani Medicul american Christine Lydon, cu specializari multiple in nutritie si fitness, a hotarat ca e timpul sa fie putin mai generoasa cu marele public dupa ce ani de zile la randul a lucrat exclusiv cu celebritatile de peste ocean si astfel s-a nascut faimosul sau program alimentar de numai 6 saptamani, care promite sa ne intinereasca cu 10 ani organismul gratie stimularii metabolismului si regenerarilor bune de la nivel celular.

In primele 2 saptamani de regim alimentar, medicul Christine Lydon propune un program similar cu cel de soc aplicat vedetelor cu care a lucrat in trecut, respectiv se incepe cu eliminarea treptata a cerealelor, legumelor, lactatelor, orezului si a altor alimente pline de amidon, scopul fiind nu de a se provoca pierderi mari in greutate ci de a se testa reactiile organismului la diferite formule alimentare si a se stabili astfel pe viitor o dieta mult mai eficienta de intretinere si frumusete.

Incepand cu saptamana a treia si pana la finalul celei de-a sasea saptamani, categoriile de alimente cu grad de risc eliminate anterior de la dieta sunt reintroduse una dupa alta in alimentatie, urmarindu-se cu maxima atentie reactiile organismului si notandu-se acele alimente care incetinesc rata metabolismului, care creeaza alergii sau intoleranta alimentara ori care sunt mai greu de procesat decat celelalte alimente servite in mod regulat.

Pe durata celor 6 saptamani se va mentine un regim alimentar normal, respectiv se vor servi 3 mese pe zi, toate bogate in proteine complete, fructe si legume proaspete, iar intre mese se permite servirea a 2 gustari frugale pe baza de seminte, nucifere, fructe si/sau legume crude. Suplimentele alimentare nu sunt uitate, incurajandu-se si introducerea de calciu, magnesiu, ulei de peste si multivitamine alaturi de mesele zilnice.

Aparte de programul alimentar de eliminare a categoriilor de alimente cu risc pentru sanatate, dieta pentru frumusete si intinerire a doctorului Christine Lydon cere un consum marit de apa peste zi, permitandu-se si servirea a maximum 3 cesti de cafea neagra, dar nu si servirea de alcool sau alte bauturi cu rol stimulent.

Ouale, pieptul de pasare, carnea de vita, pestele, fructele de mare, tofu, nuciferele, semintele, branza moale de vaca, uleiul de masline, ovazul, orezul, condimentele proaspete si ceaiurile de plante sunt alimentele cele mai sanatoase pentru o dieta de frumusete in viziunea medicului Christine Lydon, care recomanda de asemenea sa se gateasca totul simplu, dupa retete stiintifice si doar prin metodele cele mai sanatoase.

Exercitii pentru mobilitate, antrenarea muschiului cardiac si marirea capacitatii pulmonare sunt recomandate la dieta de intinerire alaturi de alimentatia corecta. Exercitiul fizic nu trebuie insa sa fie facut intensiv ci de placere, iar durata sedintelor de antrenament de asemenea nu trebuie sa depaseasca perioade rezonabile de timp.

Destul de restrictiva in primele doua saptamani, dieta pentru frumusete si intinerire isi merita bunul renume castigat pana la momentul actual, educand foarte bine femeile cum sa se alimenteze corect si la ce sa renunte pentru a beneficia de un maximum de sanatate. Meritand cat de repede si o traducere in limba romana, cartea lui Christine Lydon, "Ten Years Thinner", poate fi procurata online la adresa de Internet tenyearsthinner.com, tot aici gasindu-se si alte informatii de interes pentru persoanele care isi doresc sa arate mai tinere adoptand dieta inspirata a medicului american.

Autor:  Lucia Mihailescu