Site coolinaria.ro

Multe produse de consum aparent nevinovate pot contine cafeina!


Multe produse de consum aparent nevinovate pot contine cafeina! Cafeina este un stimulent la care apeleaza multa lume in ziua de astazi, uneori consumand doar cafea, iar alteori consumand alternativ diverse alte bauturi si/sau alimente favorite, la alegere.

Un excelent stimulent al activitatii cerebrale, cafeina nu este totusi recomandata pentru unele categorii de persoane care nu pot suporta efectele sale secundare si de aceea se impune si atentie maxima atunci cand alegem sa consumam produse bogate in cafeina pe termen mai lung.

Printre efectele secundare pe care le poate genera cafeina putem aminti dezhidratarea, anxietatea, insomnia, problemele digestive, probleme ale sistemului circulator si/sau nervos etc.

Persoanele care doresc sa reduca sau sa elimine cafeina de la dieta lor este bine sa stie faptul ca nu doar cafeaua contine aceasta substanta ci si alte bauturi si chiar unele alimente, dintre acestea cele mai incarcate cu cafeina fiind:

1. Bauturile pe baza de cola
2. Bauturi care nu contin cola, dar includ cafeina printre ingrediente
3. Bauturi energizante
4. Ciocolata
5. Cereale sau alte produse pentru micul-dejun fortificate cu cafeina
6. Unele sortimente de inghetata si dulciuri pentru adulti
7. Ceaiul verde
8. Multe dintre pilulele-minune de slabit si medicamentele analgezice
9. Unele bauturi alcoolice etc.

Este necesara deci atentie crescuta intrucat cafeina poate fi prezenta in multe produse alimentare aparent nevinovate si de aceea, daca nu doriti sau aveti interdictie de la medic in acest sens, consultati in detaliu eticheta alimentara, aici cafeina fiind obligatoriu mentionata daca face intr-adevar parte dintre ingredientele produsului in cauza.

Autor:  Lucia Mihailescu