Site coolinaria.ro

Cresterea apetitului sexual prin alimentatie


Cresterea apetitului sexual prin alimentatie Libidoul sexual este si acesta supus alimentatiei zilnice la fel ca si multe alte stari ale noastre, iar schimbarile pe care le facem in dieta obisnuita pot duce la cresterea sau descresterea apetitului sexual. Astfel o persoana cu tensiunea arteriala crescuta sau o alta suferind de obezitate va avea un libidou mai scazut pe cand o alta persoana care prefera mancarurile usoare mai putin sarate sau condimentate va cunoaste exact opusul situatiei anterioare.

Printre secretele alimentare ale mentinerii unui apetit sexual crescut se numara introducerea in dieta a mancarurilor cu continut scazut de sare si, uneori, chiar ceva mai dulci decat decat de obicei. S-a constatat ca, de obicei, persoanele care mananca astfel au un libidou sexual mai mare decat ceilalti poate si pentru ca evita senzatia de satietate ceea ce le permite sa desfasoare activitatile sexuale intr-un ritm normal, fara eforturi sau inhibitii. De asemenea o astfel de dieta poate avea efecte pozitive si in cazul impotentei ameliorand simptomele acestei afectiuni.

Aportul de zinc in alimentatie este si acesta important pentru cresterea libidoului sexual si pentru rezolvarea problemelor legate de impotenta. Nucile si alunele sunt o sursa buna in acest sens, dar se recomanda ca ele sa fie consumate nesarate sau cu o cantitate redusa de sare pentru a nu cauza probleme cu tensiunea arteriala. Exista si suplimente pe baza de zinc, dar acestea este bine sa fie luate numai la recomandarea medicului si nu doar din dorinta de a mari apetitul sexual pe durate scurte de vreme.

Vitamina C si gama de vitamine B sunt esentiale nu doar pentru o viata sexuala foarte buna, dar au un rol vital si in echilibrarea altor procese de baza ale organismului. Aceste vitamine pot fi obtinute usor din surse naturale, alimentare, precum sunt fructele, legumele si zarzavaturile. Atunci cand se combina aportul de vitamina C cu vitaminele din gama B exista sanse foarte mari pentru cresterea libidoului sexual, iar impotenta poate fi ameliorata simtitor daca, pe langa tratamentele prescrise de medic, se adopta o dieta echilibrata bazata pe acest aport de vitamine.

Autor:   Lucia Mihailescu