Site coolinaria.ro

Ce mai putem face cu microunde - utilizari surpriza!


Ce mai putem face cu microunde - utilizari surpriza! Pe langa incalzitul rapid al mancarurilor sau chiar pentru a gati gustos si destul de complex, cuptorul cu microunde mai poate fi folosit in multe alte feluri. Iata cateva idei:

1. Dezinfectarea ustensilelor de bucatarie
Atat tocatoarele de plastic, cat si buretii de vase se pot dezinfecta la microunde intr-un minut. E suficient sa spalati bine tocatorul si sa-l frecati cu putina lamaie inainte de a-l incalzi la microunde. Pentru buretii urat mirositori, imbibati-i cu apa si putin otet sau suc de lamaie si apoi tineti-i un minut in cuptor, la putere maxima.

2. „Repararea” indulcitorilor
Tot la microunde, puteti decristaliza mierea care s-a solidificat si puteti inmuia zaharul brun. Borcanul de miere se asaza fara capac in cuptor, unde se incalzeste 30-60 de secunde la putere medie. Pentru zaharul brun in ambalaj de plastic, adaugati cateva picaturi de apa in punga si incalziti la microunde nu mai mult de 10-20 de secunde.

3. Incalzirea produselor cosmetice
In primul rand, puteti incalzi ceara care a inceput deja sa se intareasca, desi erati abia pe la mijlocul „sedintei” de epilat. E mai putin efort si mai putina mizerie decat daca ati retopi-o la baie de aburi. Si mastile pentru par sau fata sunt mult mai usor si placut de aplicat atunci cand sunt caldute. Nu e nevoie decat de 10-20 de secunde ca sa simtiti diferenta. Un sfat, totusi: dupa incalzire, amestecati masca hidratanta si testati-i temperatura cu degetul.

4. Cresterea aluatului
In mod normal, la temperatura camerei, aluatului ii trebuie cam o ora sa creasca – ei bine, la microunde asta dureaza doar 15 minute! Cum se face: puneti aluatul intr-un vas mare si acoperiti-l cu folie alimentara. Puneti o cana de apa in cuptorul cu microunde, in spate, iar vasul cu aluat pe mijloc. Incalziti asa 3 minute la cea mai joasa putere, dupa care mai lasati aluatul in cuptor inca 3 minute. Incalziti din nou 3 minute si asteptati inca 6 minute sa se odihneasca. Astfel, aluatul isi dubleaza volumul.

Autor:  Liana Hardt