Site coolinaria.ro

Cum pregatim gratarul perfect


Cum pregatim gratarul perfect Cum ar putea fi petrecuta o zi de marti, fara stresul serviciului, mai bine decat la iarba verde cu prietenii si familia in jurul unui gratar care sfaraie.
Mhm, vine 1 Mai si trebuie sa scoatem de la naftalina ustensilele pentru picnic.

1. Cum sa pregatim gratarul
Primul lucru care trebuie facut este sa alegeti tipul de gratar pe care vreti sa-l folositi, gaz sau carbune. Amandoua gatesc la fel de bine carnea, diferenta este cat de mult timp va place sa petreceti pregatind focul.

Gratarul cu carbuni presupune aranjarea lemnelor, aprinderea lor, asezarea carbunilor peste, sa aveti grija sa ia foc uniform, sa nu se stinga intre timp, un adevarat ritual de relaxare pentru unii. Sau, puteti merge pe varianta rapida si sa folositi un gratar cu gaz care se incalzeste si poate fi folosit in 15 minute. Totul depinde de preferinte.

Gratarul abia scos de la pastrare trebuie curatat inainte de prima utilizare. Metoda cea mai potrivita pentru asta este sa il ungeti bine cu grasime si apoi sa-l asezati peste foc pentru a se topi toata grasimea. Dupa asta, curatati bine resturile arse cu o perie de sarma sau cu un burete pentru gratar cu maner.

Un truc, focul se va aprinde mult mai usor daca asezati cateva lemne in forma de piramida si in mijlocul lor dati foc la cateva bucati de hartie. Puteti folosi si bricheta pentru gratar tip undita, un accesoriu haios si extrem de util. Carbunele acoperit de un strat gri inseamna ca e gata pentru a fi folosit.

2. Cum sa pregatim carnea
Pentru gratar se recomanda carne care are cat mai putina grasime si sosuri speciale, care sa nu contina prea mult zahar, pentru a evita arderea mancarii. Carnea se spala intotdeauna bine inainte de folosire, in special pentru a o curata, dar si pentru a putea absorbi mai bine sarea si condimentele.
Daca gatiti carnati la gratar cea mai indicata ustensila pentru a-i intoarce este clestele, pentru a evita sa-i crapati cu furculita si astfel toata zeama sa se scurga. Decorix.ro va propune clestele din silicon.

Un truc pentru ca mancarea sa fie mai aromata este sa presarati ierburi uscate peste carne in timp ce aceasta se gateste.
Daca va hotarati sa gatiti burgeri, un sfat practic este sa faceti o gaura cu degetul in mijlocul lor. Pe gratar, gaura se va inchide, iar carnea va fi gatita uniform si in interiorul burgerului.

3. Siguranta pe primul loc
Este foarte relaxant sa pregatiti o masa in aer liber, unde puteti admira natura si scapati de zgomotul asurzitor al orasului, insa trebuie sa tineti cont de anumite reguli de siguranta.
Gratarele se folosesc numai in spatiile special amenajate pentru a evita poluarea mediului.
Carnea cruda nu trebuie tinuta in soare foarte mult timp pentru a nu se strica, de aceea e mereu bine sa aveti cu Dvs un Mini frigider portabil.
Daca bate vantul cel mai bine este sa renuntati la gratar in aer liber pentru a evita incendiile.

Pastrati carnea calda si berea rece!
Multa voie buna!

Autor:  Madalina Guta