Site coolinaria.ro

Retete inedite pentru gratar


Retete inedite pentru gratar Va invitam in cele ce urmeaza sa va inspirati din retetele lui Chris Knight, producator al binecunoscutei emisiuni License to Grill si co-autor al cartii Gratarul perfect:

1. Legume
Pe langa ceva mai simplele rosii la gratar, va propunem sa incercati si o salata de porumb prajit (stiuleti pe gratar, completati cu avocado si ardei gras), ardei umpluti la gratar sau cartofi dulci cu unt de portocale si nuci (o reteta care nu este atat de complicata sau fantezista pe cat suna).

2. Carne de vita
Puteti alege intre antricot/ceafa, coaste, file, muschi, coada, piept/platou si picioarele din spate sau din fata. Fiecare bucata se prepara intr-un anumit fel si are un gust aparte. Nu ramane decat sa descoperiti ce este mai potrivit pentru fiecare, dar noi va recomandam ceva care suna cat de cat apropiat de traditia noastra: antricot de vita cu sos de mustar, ceapa si usturoi – spre deosebire de mai exoticul vitel umplut cu mere si sos de menta.

3. Carne de porc
Cea mai usor de preparat la gratar este de departe carnea de porc. Si aici, ca si la carnea de vita, aveti de ales intre mai multe bucati: ceafa (celebra deja, desi cam atoasa), spate (care este surprinzator de slab), picioare (jambon) si burta (cea mai grasa, zona de provenienta a slaninei si costitei). Carnea de porc merge foarte bine cu alcoolul, asadar am ales sa va imbiem cu file de porc marinat in bere neagra si costite afumate cu glazura de whisky american.

4. Fructe de mare
Inainte de a servi peste in foi de porumb pe gratar sau frigarui cu scoici si somon, trebuie sa stiti ca un peste tinut congelat multa vreme e mai bine sa fie dezghetat in lapte pentru a mirosi din nou a proaspat. Revenind la retetele lui Chris Knight, va mai recomandam somonul afumat pe placa de cedru (cu maioneza cu tarhon), picioarele de crab cu unt de lamaie si crevetii cu rom in stil indian.

5. Carne de pasare
A venit si vremea puiului sa fie pus pe gratar – asta daca nu preferati cumva porumbel, curcan sau prepelita. Dincolo de clasicele frigarui de pui sau puiul la rotisor cu usturoi, va puteti aventura si spre retete mai sofisticate, cum ar fi puiul cu scortisoara si piure de alune sau pieptul de pui cu tequila si portocale.

6. Desert
O masa completa, fie ea chiar la gratar, se termina in mod ideal cu un desert, in acest caz cu fructe sanatoase si delicioase: ananas pe gratar, piersici si pere la gratar cu ciocolata topita sau, de ce nu, frigarui cu paine prajita, scortisoara si fructe.

Pofta buna si inspiratie la gratar!

Autor:  Liana Hardt