Site coolinaria.ro

O dieta de slabit latino-americana


O dieta de slabit latino-americana Si latino-americanii ne pot oferi diete utile de slabit, dintre acestea una dintre cele mai eficiente dovedindu-se in timp a fi dieta doctorului Manny Alvarez, care a reusit sa puna la punct un plan alimentar sanatos care reduce apetitul alimentar cu 11% si mareste rata metabolismului cu 25%.

La dieta medicului Manny Alvarez, intitulata sugestiv "Hot Latin Diet" se pot pierde pana la 10 kilograme in aproximativ 1 luna si jumatate de zile, preparatele recomandate de autor fiind in buna parte specifice bucatariei traditionale latino-americane, adica pline de condimente si ierburi care dau un gust deosebit mancarii.

Demarand cu eliminarea carbohidratilor simpli si rafinati din alimentatie si introducerea celor complecsi din legume, cereale, fructe si legume, dieta Hot Latin pune mult accentul pe alimente cu indice glicemic scazut, dar si pe peste si fructe de mare, care ar trebui consumate la fiecare pranz, conform opiniei medicului Alvarez.

Pentru optimizarea echilibrului de grasimi sanatoase din organism, dieta Hot Latin cere si introducerea frecventa in meniurile zilnice de avocado, ulei de masline virgin si nucifere care sa ofere necesarul de grasimi mono si polinesaturate organismului persoanelor aflate la aceasta dieta.

Propunand consumul unor alimente specifice zonei latino-americane, doctorul Alvarez cere introducerea a 7 tipuri de produse cu rol in marirea ratei metabolismului si echilibrarea organismului din punct de vedere nutritiv, aceste 7 alimente magice fiind:

Tomatillos (specie de rosii sud-americane pline de antioxidanti), legume boabe, in special garbanzo, ardei iuti chile, coriandru verde, scortisoara, usturoi si avocado, din fiecare putandu-se introduce cate putin la mesele zilnice pentru cresterea ratei metabolismului cu pana la 25%.

Plina de retete gustoase si sfaturi alimentare calificate, cartea "Hot Latin Diet" promoveaza stiintific conceptul scaderii sanatoase si echilibrate in greutate, obiectivele propuse de medicul Alvarez fiind cat se poate de realiste. Dieta in sine nu se remarca prin schimbari spectaculoase de ordin alimentar, dar ofera sanse bune de succes pentru o pierdere rapida in greutate, ceea ce ne-a determinat si pe noi sa va recomandam aceasta dieta.

Autor:  Lucia Mihailescu