Site coolinaria.ro

I Diet sau cum poti slabi ascultand de propriile tale instincte


I Diet sau cum poti slabi ascultand de propriile tale instincte Cunoscuta si sub numele de "Instinct Diet", dieta specialistei in nutritie Susan Roberts este rezultatul unei munci serioase de cercetare depusa de autoarea sa, care a descoperit de-a lungul timpului 5 "instincte" care ne guverneaza alimentatia si influenteaza modul in care alegem sa servim mesele noastre zilnice.

Intelegand aceste instincte alimentare propuse noua de Susan Roberts vom putea sa ne controlam mai usor apetitul si sa ne mentinem greutatea la cote multumitoare, nefiind deloc dificil, in opinia cercetatoarei, sa ne disciplinam organismul odata ce stim exact ce trebuie sa facem pentru aceasta.

Cele 5 instincte propuse de Susan Roberts sunt in ordinea lor:
- foamea sau apetitul alimentar, care ne cere sa ne simtim satui peste zi;
- abundenta, adica prezenta alimentelor din belsug in jurul nostru, lucru care ne determina instinctiv sa consumam mai mult si mai des la masa;
- nevoia de calorii, care ne poate face sa consuma cu predilectie alimente bogate in calorii;
- rasfatul culinar, ca modalitate la indemana de a consuma alimente pentru a ne descurca mai usor cu stresul sau pur si simplu pentru a ne face o placere;
- diversitatea de produse a pietii alimentare, un factor care poate sa ne determine sa consumam mai multe alimente deoarece avem posibilitatea de a manca din toate si cu mare pofta.

Impartita in 3 etape, I Diet este o dieta de cursa lunga si demareaza cu Faza 1 unde se vor lua masuri pentru mentinerea sub strict control a apetitului pentru aproximativ 2 saptamani, dupa care urmeaza Faza a 2-a cand timp de 6 saptamani se fixeaza noile obiceiuri alimentare care incurajeaza si diversitatea si echilibrul de nutrimente, dar nu si excesele.

In Faza a 3-a a dietei I Diet sunt implementate pe termen lung toate obiceiurile deprinse in fazele anterioare si se recomanda cu caldura pentru viitor consumul prioritar de alimente sanatoase precum fructe si legume proaspete, cereale integrale, branzeturi degresate, iaurt, carne de peste si de pasare, grasimi sanatoase, etc.

Intruct cercetarile lui Susan Roberts nu indica foarte clar rolul decisiv al exercitiului fizic pentru scaderea in greutate, autoarea recomanda miscare peste zi, dar nu in mod intensiv ci de placere, pentru a se incuraja astfel si iesirile sanatoase in natura. Se poate desigur practica si sport la alegere, dar acest lucru nu va avea o influenta majora asupra dietei I DIet, in opinia autoarei sale.

Plina de promisiuni si bazata pe cercetari de ani de zile intreprinse cu seriozitate in mediul universitar din Statele Unite, dieta lui Susan Roberts este o alternativa demna de luat in considerare de toate persoanele care isi doresc sa manance mai sanatos, planul alimentar pas cu pas fiind descris mai detaliat la adresa instinctdiet.com, unde sunt disponibile si alte sfaturi de interes pentru pasionatii de diete de slabit.

Autor:  Lucia Mihailescu