Site coolinaria.ro

9 sfaturi pentru un abdomen suplu - de la expertii in fitness!


9 sfaturi pentru un abdomen suplu - de la expertii in fitness! Exista la ora actuala o preocupare marcata a expertilor in nutritie si fitness pentru atingerea unei siluete cat mai suple si in cel mai scurt timp posibil, iar de acest lucru putem profita cu totii si nu doar cei care fac fitness sau apeleaza la un nutritionist, sfaturile oferite de acesti specialisti fiind adeseori adresate unor categorii mai largi a populatiei.

Dintre aceste idei utile, am facut si noi o selectie scurta pe care dorim sa v-o prezentam pentru a descoperi impreuna daca nu puteti si voi beneficia din plin de experienta si descoperirile recente din domeniul nutritiei si a fitnessului:

1. Pentru un abdomen suplu, proteinele sunt esentiale si de aceea specialistii recomanda nu doar mese mai bogate in proteine si multa miscare, dar si o gustare plina de proteine servita intre masa de pranz si cina, adica in jurul orei 15:00, in fiecare zi.

2. Apelati frecvent si la mingile medicinale, orice expert in fitness putand sa va invete cum sa obtineti un abdomen suplu cu ajutorul unor astfel de mingi medicinale.

3. Pentru perioada cat tineti dieta specifica si faceti exercitiile pentru abdomen, limitati cat mai mult si aportul de zahar la dieta. Astfel sunt activate mai rapid substante din organism care ajuta la arderea grasimilor de pe burtica, beneficiind si de surplusul de proteine de la dieta.

4. Consumati toate mesele si gustarile dintre mese pe indelete si nu inghititi mancarea decat foarte-foarte bine mestecata, adica numai dupa ce ati transformat-o intr-o pasta moale. In acest mod veti controla cel mai bine si apetitul alimentar crescut, dar veti oferi si organismului sansa sa se ocupe mai liber de arderea caloriilor si modelarea voastra corporala.

5. Exercitiile fizice pentru abdomen trebuie intotdeauna cuplate cu cele pentru stimularea activitatii cardiace precum si cu cele de intarire a musculaturii in general. Durata acestor exercitii nu trebuie sa fie prea lunga, iar miscarea fizica se face de placere si nu pe fond de stres.

6. La dieta, sosurile grase, grasimile si sarea pot da peste cap programul de modelare corporala si de aceea se recomanda sa fie evitate, ca alternativa putandu-se apela la vinegrete sanatoase si sare de mare, mai bogata in nutrimente.

7. Dispozitivele medicale pentru modelarea abdomenului si lenjeria mulata special creata pentru aceasta activitate de asemenea sunt importante pentru atingerea mai rapida a obiectivelor de modelare corporala, dar este esential sa fie purtate doar in acord cu recomandarile specialistilor.

8. La masa, controlul portiilor se exercita cu ajutorul platourilor mai mici de servit, prin servirea apei ori a ceaiurilor de plante pe durata meselor si prin introducerea unor meniuri variate si echilibrate in nutrimente.

9. Nu in ultimul rand, exercitiile de respiratie si cele in care se foloseste rasul in scop terapeutic ajuta mult la modelarea corporala si pot fi deprinse de la instructorii specializati in yoga in doar cateva sedinte.

Autor:  Lucia Mihailescu